Organizația ”Salvați Copiii” invită alegătorii să se informeze despre interesul candidaților pentru drepturile copilului.

Rezultatul alegerilor parlamentare ce vor avea loc în data de 11 decembrie, 2016, vor pune la conducerea statului un grup de politicieni care pentru 4 ani de zile vor avea o influență și o putere de decizie foarte mare asupra viitorului României.

În acest scop, organizația ”Salvați Copiii” România lansează campania ”Votează pentru copii” care urmărește informarea alegătorilor despre cât de interesați sunt candidații la aceste alegeri de drepturile copiilor din România.

Pentru aceasta, organizația mai sus menționată a pus la dispoziția alegătorilor site-ul www.voteazapentrucopii.ro care are ca scop principal informarea despre cum intenționează partidele politice să contribuie, prin politici și măsuri, la educația și sănătatea copiilor.

”Datele statistice îngrijorătoare privind sărăcia, abandonul școlar, morbiditatea și mortalitatea infantilă ne întreptățesc să le considerăm urgențe naționale.”, scrie pe site-ul campaniei.

”ÎMPREUNĂ PUTEM FI VOCEA POLITICĂ A COPIILOR!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Campania noastră de informare îți propune două modalități de implicare:

  • Semnează cele două scrisori adresate candidaților la alegerile parlamentare prin care cerem partidelor să prioritizeze educația și sănătatea pentru copii.
  • Susține campania prin acordarea unui vot pentru educația și sănătatea copiilor. Un număr mare de voturi ne permite continuarea campaniei și după alegerile din decembrie 2016.”

De asemenea, Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii România, a declarat: “Oamenii politici nu ar trebui să uite, în niciun minut al activității lor, că au obligația morală și constituțională de a respecta un principiu fundamental al unui stat modern — interesul superior al copilului. Aceasta trebuie să fie de fapt busola omului politic responsabil! Celelalte obiective mari, securitatea, politica externă, bunăstarea economică sau promovarea culturală, depind în mod esențial de felul în care o societate înțelege să se raporteze la drepturile copilului”.

Din perspectiva respectării drepturilor copilului, declară organizația, au fost analizate programele politice a cinci partide cotate cu șanse a obține un mandat în parlament, acestea fiind: Partidul Național Liberal, Uniunea Salvați România, Partidul Social Democrat, Alianța Liberalilor și Democraților și Partidul Mișcarea Populară.

“Una dintre concluziile care rezultă în urma acestei analize este diferența vizibilă dintre partide cu privire la atenția acordată copiilor în programele lor politice, comună fiind doar preocuparea pentru aspectele economice”, se mai precizează în comunicatul organizației.

@rotalianul