Oroare în Italia, un infirmier a violat șapte bătrâne într-un azil. Carabinierii l-au filmat în timp ce investigau alte infracțiuni

Un infirmier care lucra în azilul de bătrâni „Monumento ai caduti” di San Donà di Piave, provincia Venezia din Veneto, este acuzat că a violat șapte paciente internate în această structură, relatează ziarul italian Il Messaggero.

Potrivit sursei citate, inculpatul a fost filmat de carabinieri în mod întâmplător în timp ce investigau alte infracțiuni semnalate în același azil.

Ancheta a început în anul 2019, când fiica uneia dintre bătrânele internate în azil a observat vânătăi și sânge pe corpul mamei sale, apoi a notat că femeia slăbise foarte mult.

Cu toate acestea, abia în luna octombrie a anului 2022 anchetatorii au primit permisiunea de la judecător să instaleze camere video ascunse în incinta azilului pentru a aduna dovezi asupra violențelor petrecute în spatele zidurilor.

Dintr-un alt articol publicat zilele acestea de Il Messaggero reiese că patru lucrători ai azilului – printre care nu se numără și infirmierul Davide Barresi – îi făceau pe bătrâni să trăiască un adevărat coșmar în acea structură sanitară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pacienții internați acolo nu numai că nu erau hrăniți de angajați, dar erau scuipați în față, trântiți în cărucioarele cu roți și în paturi, li se puneau scutecele murdare în față și erau loviți de nenumărate ori.

La toate acestea se mai adaugă și insulte de toate felurile adresate bătrânilor, precum: „Provocați scârbă încă de la naștere”; „Ești o bestie”; „Când mori tu, mă îmbăt o săptămână întreagă”; „Trebuie să mori sufocat, dar nu când sunt eu aici”; „Fii atent că dacă-ți dau un pumn, îți scot și cei doi dinți care ți-au mai rămas”.

În încercarea de a filma toate aceste violențe, la care carabinierii suspectau că erau supuși pacienții vârstnici, au ieșit la iveală însă fapte și mai oribile.

Davide Barresi, în vârstă de 54 de ani și care lucra acolo ca infirmier, a fost surprins de camerele video în timp ce se apropia de paturile bătrânelor internate în azil când acestea dormeau și executa diferite acte sexuale cu acestea, de la masturbare și până la raporturi intime complete.

Davide Baresi, 54 de ani, acuzat că a violat șapte bătrâne. Sursă foto: ilmessaggero.it

Anchetatorii au constatat că, între 16 noiembrie 2022 și 25 noiembrie 2022, au avut loc 13 episoade de acest gen, fiind violate șapte bătrâne în total.

Arestat și închis în penitenciar încă din luna noiembrie a anului trecut, Baresi a declarat că are o problemă psihică și că vrea „să fie tratat”, avocatul său cerând astfel o expertiză psihiatrică asupra sa în așteptarea procesului împotriva infirmierului.

Între timp, ceilalți patru angajați ai azilului – Fabio Danieli, 47 de ani ani; Maria Grazia Badalamenti, 62 de ani (care formează un cuplu); Anna Pollazzon, 60 de ani; Margie Rosiglioni, 71 de ani – au fost arestați.

Danieli și Badalamenti se află acum la închisoare, în timp ce Pollazzon și Rosiglioni au fost supuse măsurii de arest la domiciliu, mai precizează sursa citată.

Distribuie acest articol