Padova, badante șantajate de către angajatori: „Ori faci sex cu mine, ori îți pierzi locul de muncă”

Un număr de zece îngrijitoare, aproape toate românce, au lansat de-a lungul anului 2017 un SOS către asociația „Progetto Donna Oggi” din Padova, pentru a cere ajutor și sprijin împotriva avansurilor și șantajului din partea angajatorilor, care le cereau prestații sexuale în schimbul păstrării locului de muncă. Mai mulți bărbați, pensionari dar și de vârstă mijlocie din Padova sunt acuzați de hărțuire sexuală, informează ilgazzettino.it.

Femeile au fost victime ale hărțuirii, avansurilor și chiar abordărilor sexuale concrete: „Ori accepți să te culci cu mine, ori aia e ușa, îți faci bagajul și salutare!” Victimele care au denunțat sunt tinere cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, aproape toate românce dar și o italiancă de 35 de ani, unele dintre ele fiind și căsătorite.

„Oferta” de muncă este lansată pe internet sau în ziarele de anunțuri la care femeile, în căutarea disperată a unui loc de muncă răspund cu speranță, ca apoi să intre într-un tunel infernal de presiune erotică și șantaj care nu are nimic de-a face cu asistența de îngrijire pentru care era inițial făcut anunțul. Ele au povestit voluntarilor de la asociația „Progetto Donna Oggi” că dacă nu acceptau propunerile și avansurile sexuale la care erau supuse de către angajatorii lor, erau amenințate cu concedierea. Multe dintre ele au denunțat dar unele, constrânse de nevoi și cu mai puțin curaj, continuă să accepte o situație frustrantă care le aruncă într-o depresie psihologică extrem de periculoasă.

Consecințele supunerii la un astfel de comportament molestator sunt grave, nu numai din punct de vedere al suferinței fizice, dar și pentru psihicul femeii care va suferi de stres, sentiment de vinovăție, anxietate, nivel scăzut de stimă de sine.

Vă recomandăm în aceste cazuri depunerea unui denunț la autorități împotriva persecutorului în urma căruia veți putea fi și despăgubită pentru daunele morale, psihice și existențiale la care ați fost supusă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Asociația „Progetto Donna Oggi” din Padova

Oferă asistență femeilor care se regăsesc în situații dificile cauzate de izolare, lipsă de informații sau informații deformate, prejudicii culturale, șomaj, venit insuficient, probleme de cazare, probleme de siguranță personală după o separare conflictuală și altele.

Femeile din Padova care se regăsesc într-una din situațiile de mai sus și vor să apeleze la această asociație, pot găsi datele de contact ale asociației aici.