Padova: infirmieră româncă fura de la pacienții internați în spitalul unde lucra. Totalul sumelor furate se ridică la 50.000 de euro

O infirmieră româncă de 33 de ani, cu inițialele P.A.V., angajată a unui spital din Padova, a fost arestată de către carabinieri cu acuzația că a sustras circa 50.000 de euro de pe cardurile bancare ale pacienților internați în spitalul unde aceasta lucra. Femeia a fost prinsă de carabinieri în flagrant, în timp ce scotea bani de pe cardul unui pacient.

Startul anchetei a fost dat de denunțul unui bătrân de 77 de ani care se plângea de prelevarea fraudulentă a unor sume de bani de pe cardul său bancar, în perioada în care era internat la spitalul din Padova „Opera Immacolata Concezione” din via Toblino, scrie ziarul Il Secolo d’Italia.

În urma denunțului, carabinierii au organizat un flagrant și au urmărit-o pe femeia română în timp ce fura cardul bancar al bătrânului, ca mai apoi să o vadă pe aceasta cum merge la un bancomat din apropierea spitalului pentru a sustrage banii de pe card. Odată ajunsă la bancomat, însă, imediat după ce a scos banii, carabinierii au blocat-o și au pus-o sub arest.

Conform celor relatate de carabinieri, infirmiera româncă ar fi aplicat această tehnică nu numai asupra pacienților din spital dar și asupra colegilor de lucru și persoanelor din anturajul său, furând cardurile bancare ale acestora de pe care apoi a prelevat zeci de mii de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, numai din contul bătrânului de 77 de ani femeia ar fi prelevat în doar câteva zile, în luna ianuarie, suma de 9.500 de euro, în șase operațiuni diverse. La acestea se adaugă și alte operațiuni de cumpărare făcute cu cartea de credit a unui bărbat marocan de 56 de ani, o cunoștință de-a femeii românce, pentru un total de 2.550 de euro. În alte 2 ocazii, femeia ar fi extras de la pacienții spitalului, folosind aceeași tehnică, mai multe sume a căror total depășește 30.000 de euro, mai scrie sursa citată.

Femeia a fost astfel arestată și condusă în penitenciarul din Verona, în așteptarea procesului.

@rotalianul