Padova: un înger s-a urcat la cer! Maria Melissa, fetița româncă moartă mult prea devreme

O fetiță română, Maria Melissa, de numai 46 de zile, a fost găsită moartă de mama ei în Ponte San Nicolò, Padova, la începutul acestei săptămâni. Conform diagnosticului, se pare că decesul micuței a fost cauzat de sindromul de moarte subită a sugarului (Sindrome della Morte improvvisa del lattante, Sids), care afectează circa 0,5/1000 de copii nou-născuți în Italia.

Maria Melissa Popa cu tatăl Mihai Andrei, foto: corrieredelveneto.it

Tatăl, Mihai Andrei Popa, se întreabă „de ce ni s-a întâmplat tomai nouă?“ Apoi, povestește cum soția sa, a alăptat fetița în jur de miezul nopții după care la primele ore ale dimineții a găsit-o fără suflare.

Maria Melissa, născută la 23 noiembrie 2017, era o fetiță perfect sănătoasă, cauzele apariției sindromului de moarte subită la sugari nefiind cunoscute în totalitate de către lumea medicală. Acest sindrom reprezintă principalul motiv de deces printre copiii cu vârste cuprinse între o lună și un an.

Familia Popa, rezidentă la Padova, în Italia, se strânge îndurerată în aceste zile în jurul celuilalt fiu al lor, un băiețel de opt ani care le este sprijin în această grea încercare. „El nu știe ce înseamnă să mori, este prea mic. Dar a înțeles că sora lui mai mică nu mai este și ne vede pe noi plângând tot timpul. Este o suferință teribilă” spune tatăl îndurerat, citat de corrieredelveneto.it.

Înmormântarea fetiței lor, Maria Melissa, a avut loc acum două zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Melissa era în stare de sănătate perfectă, nu se simțea rău, nu înțeleg cum s-a întâmplat”, repetă Mihai Popa, scuturând din cap. Vocea este puțin mai mult decât o șoaptă, ochii plictisiți: „Soția mea este disperată. Mă întreb dacă cineva are nevoie de o femeie la curățenie, ca să poată ieși și să se distragă puțin. Stă toată ziua lângă pătuțul fetiței…”.