Padova – pensionar italian de 90 de ani și femeie română de 54 de ani vor să se căsătorească dar sunt împiedicați de nepotul bărbatului

Povestea lor a început acum șapte ani când bărbatul italian, rezident în localitatea Tombolo din provincia Padova, în vărstă de 83 de ani la acea vreme, în timp ce se afla în locuința unei femei românce care locuiește în chirie într-unul din apartamentele bătrânului, a văzut o poză cu soacra femeii, o doamnă româncă în vârstă de 47 de ani.

Soția bărbatului murise cu doi ani înainte iar femeia română din poză era deja văduvă de circa 15 ani, când s-au cunoscut. Bărbatul a decis să o sune pe femeia din poză, aceasta locuind în acel moment la Napoli și între cei doi s-a creat o legătură imediat.

După o lună de convorbiri telefonice, bărbatul a convins-o pe conaționala noastră, mai mică decât el cu 36 de ani, să vină să locuiască cu el, făcându-i chiar și un contract de muncă, însă femeia nu a pretins și nu luat niciun ban de la el, așa cum a relatat avocatul femeii ulterior.

În tot acest timp femeia a avut grijă de bătrân și de casa acstuia, de grădina sa de legume, de găini și de tot ce ține de viața sa, apropiații bătrânului confirmând chiar „modul plin de iubire în care ea avut grijă de bătrân în toți acești ani și raportul emoțional care s-a creat între cei doi”.

După șapte ani petrecuți împreună cei doi, acum în vârstă de 90 de ani – el și 54 de ani – ea, au decis să se căsătorească. Dar nepotul bătrânului se opune în mod ferm acestei căsătorii, apelând la instanța tribunalului pentru a opri uniunea celor doi, declarând că bătrânul se află în declin mental iar femeia română este incapabilă de a avea grijă de el. În ciuda acestor declarații, însă, cu doar un an în urmă medicul bătrânului a declarat că acesta are o capacitate de discernământ normală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Această căsătorie nu trebuie să aibă loc”, a declarat nepotul citat de ziarul Il Mattino di Padova. Prin urmare, a reușit să obțină de la Tribunalul din Padova un ordin prin care femeii românce i se interzice să se mai apropie de bătrân, fiind nevoită să părăsească casa unde locuia cu bătrânul.

„Problema este că din după-amiaza zilei de ieri, clienta mea a fost obligată să plece din casa unde locuia cu bătrânul, în urma unui ordin judecătoresc emis de Tribunalul din Padova. Dar ea nu are nimic, nu are niciun ban, o casă, acești ultimi ani fiind dedicați viitorului soț pe care l-a îngrijit mereu, dându-i medicamentele necesare și pe care l-a însoțit la spital când a fost nevoie. Nu poate să locuiască nici măcar la nora sa (nora femeii românce – n.r.), fiindcă locuiește prea aproape de bărbat. Și apoi, nu înțelegem de ce nu a fost audiată încă: este tratată în acest mod poate pentru că este româncă?”, a declarat pentru Il Mattino avocatul femeii românce care promite că se va lupta pentru a face dreptate în acest caz.

La mijloc, însă, se află și un testament în care este descrisă o mică avere. Bătrânul deține un depozit și câteva apartamente în localitate, toate acestea, foarte probabil, urmând să rămână nepotului, în cazul în care căsătoria bătrânului cu conaționala noastră nu are loc.

Sursa: Il Mattino di Padova