Padova – preot italian denunțat de o româncă pentru violențe sexuale și proxenetism.

O nouă pată pe reputația Bisericii Catolice este adusă în aceste zile de Andrea Contin, preot italian de 48 de ani, de la parohia San Lazzaro din Padova, care este acuzat de violențe sexuale și de proxenetism.

Acuzațiile vin chiar de la o cetățeană româncă, aceasta declarând în fața autorităților, în urmă cu două săptămâni, că a avut o relație cu preotul din 2014 și că până la momentul denunțului, aceasta a suferit din partea preotului numeroase violențe sexuale, uneori fiind amenințată chiar și cu o armă. Mai mult, femeia română a denunțat preotul și pentru proxenetism, declarând că acesta ar fi obligat-o să aibă relații sexuale și cu alți bărbați de la care preotul ar fi primit bani, scrie Corriere Adriatico.it și alte ziare online din Italia. Iar toate acestea se întâmplau chiar în incinta parohiei unde don Andrea Contin oficiază slujbele.

În urma acestor acuzații, carabinierii din Padova au pornit o anchetă care a dus ieri dimineață, 21 decembrie, 2016, la percheziția parohiei lui Andrea Contin unde au descoperit o cameră cu diverse instrumente pentru jocuri erotice, printre care și vibratoare și bice dar și fișiere cu conținut pornografic care se aflau pe computerul preotului.

”Așteptăm să vedem ce anume s-a întâmplat și de ce fapte este acuzat, cu precizie, clientul meu, apoi clarificăm totul”, a declarat Michele Godina, avocatul preotului Andrea Contin, în urma percheziției din parohie.

Între timp, a sosit și replica Episcopiei din Padova: ”Suntem la curent cu ancheta, acuzațiile aduse sunt foarte grave. Este o situație care ne-a îndurerat profund și ne dorim ca adevărul să fie descoperit cât mai repede. Momentan nu avem destule informații pentru a lua măsuri de ordin canonic.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De menționat, de asemenea, și faptul că Andrea Contin este preot la parohia din San Lazzaro de aproape 10 ani dar, în trecut, ar fi fost implicat și în politică, înainte de a deveni preot.

În final, vă reamintim numerele de telefon la care puteți apela pentru a denunța astfel de cazuri, indiferent dacă sunteți victima unor abuzuri de acest gen sau sunteți doar martor sau aveți informații despre astfel de violențe asupra femeilor:

În schimb, dacă locuiți sau vă aflați pe teritoriul României, site-ul Violența Împotriva Femeilor vă oferă o listă completă la nivel național la care se poate apela în caz de violență în familie.