Palermo: coșmarul unei femei românce, „mă bătea ca să avortez, a luat o pușcă și mi-a îndreptat-o spre cap”

O tânără femeie română rezidentă la Partinico în provincia Palermo, Sicilia, a povestit carabinierilor lunile de coșmar pe care le-a trăit alături de concubinul ei, un bărbat român de 27 de ani. Tânăra femeie a fost bătută în mod repetat, mușcată pe tot corpul și sechestrată în acasă, relatează palermo.blogsicilia.it.

Nu putea ieși niciodată singură, era obligată să rămână în casă și să iasă doar în prezența concubinului său, Florin Adrian Niță, un bărbat de 27 de ani, cu care începuse o relație de anul trecut. „De la început au venit bătăile și amenințările. Într-o seară”, povestește femeia carabinierilor, „Niță a vrut să mă prostituez cu alte femei. I-am spus că nu vreau să fac așa ceva și m-a luat de păr, a luat o brichetă și a amenințat că îmi dă foc. Apoi mi-a turnat clor de înnălbit pe păr. Pentru femeie au fost luni îngrozitoare cele petrecute în compania bărbatului român. „Eram însărcinată și mă bătea ca să mă facă să avortez, într-o zi a luat o pușcă și mi-a îndreptat-o spre cap” – a adăugat femeia – „apoi, după ce m-a lovit de mai multe ori, mi-a pus un cuțit la gât. Îmi tot spunea că trebue să fiu numai a lui.” La 18 octombrie, femeia a reușit să scape.

A fost preluată în grija serviciilor sociale și dusă într-o unitate protejată. După câteva zile, însă, femeia s-a întors prima dată în casa surorii sale și apoi înapoi la român. Dar conviețuirea a durat foarte puțin. La 27 decembrie, în fața poliției care a intervenit pentru a opri o dispută între Florin Adrian Niță și părinții fetei, tânărul a repetat că femeia era însărcinată și că trebuia să facă avort. „Este însărcinată, vreau să se ducă la spital, și să facă avort. (…) Spuneți-i că dacă nu face avort, îmi fac dreptate singur, nu vreau să aibă un copil de-al meu.”

Având mărturiile și dovezile necesare, judecătorul  Filippo Serio a ordonat arestarea lui Florin Adrian Niță, acuzat de maltratare agravată și sechestru de persoană. Carabinierii companiei Partinico au transportat bărbatul român în închisoare.