Palermo: îngrijitoare română și bătrâna pentru care lucra, amenințate și șantajate de un bărbat italian. O obliga pe badantă să-i dea banii pentru contribuții

Un bărbat italian de 67 de ani, pe nume Domenico Cilluffo, a fost pus sub arest la domiciliu de către carabinierii din localitatea Cefalù, provincia Palermo, cu acuzația de eludare a unei persoane fără discernământ dar și de extorsiune prin amenințare la adresa unei bătrâne de 90 de ani și badanta acesteia, o femeie de cetățenie română.

Femeia de 90 de ani, rezidentă în localitatea Castelbuono din provincia Palermo, care nu are rude în viață și este bolnavă de Alzheimer, se pare că fost convinsă de Cilluffo să-l numească administratorul bunurilor sale, trecând apoi la șantaj și amenințări chiar și la adresa îngrijitoarei românce, care lucra pentru bătrâna în cauză, pentru a primi bani și de la aceasta.

„Cilluffo, odată intrat în contact cu bătrâna, care era imobilizată la pat și fără discernământ, se prezenta la casa acesteia aproape în fiecare zi, convingând-o în final să-l numească administratorul bunurilor mobile și imobile de care femeia dispunea. Bărbatul, care nu are niciun fel de grad de rudenie sau de altă natură cu bătrâna, a convins-o pe aceasta să semneze chiar și o împuternicire care-i permitea să gestioneze după bunul plac contul curent al bătrânei și în același timp se adresa badantei românce care lucra pentru femeia de 90 de ani, ca și cum angajatorul ar fi fost el, cerându-i totodată să-i plătească periodic anumite sume de bani, deși nu era obligată, sume care, spunea el, corespund plății contribuțiilor de muncă”, au explicat carabinierii pentru ziarul online Palermo Today.

În urma anchetei efectuate de autorități reiese că bărbatul italian ajunsese până la punctul în care reușise să condiționeze psihologic femeia de 90 de ani, încât aceasta să vândă și o bucată de teren aflată în localitatea Pollina.

După ce ar fi încheiat vânzarea terenului și a transferat banii în contul bancar al bătrânei, în mai puțin de doi ani de zile, Cilluffo a scos toți banii din contul bătrânei și i-a cheltuit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Adeseori, bărbatul se adresa cu ton amenințător către badanta română, exploatând astfel vulnerabilitatea ambelor femei”, mai povestesc carabinierii pentru sursa citată.

Carabinierii l-au plasat astfel pe Domenico Cilluffo sub arest la domiciliu, în urma unei ordonanțe judecătorești de aplicare a acestei măsuri cautelare, emisă la cererea Procuraturii din Palermo, pe baza dovezilor prezentate de carabinierii din localitatea Castelbuono.

Vă reamintim pe această cale că puteți denunța cu ușurință astfel de cazuri, dacă sunteți implicată ca victimă sau sunteți doar martor, sunând la numărul de telefon 112 – Carabinieri sau 113 – Poliția.