Panică în centrul unui oraș din Italia, doi șerpi i-au îngrozit pe locatarii unui bloc: „Mai e puțin și ne trezim cu ei în casă”

Doi șerpi lungi de câțiva metri s-au plimbat nestingheriți pe balcoanele unui bloc din centrul orașului Torino, terorizând locatarii care au sunat imediat autoritățile: „Ne este teamă că ne-ar putea intra în casă”. Reptilele s-au deplasat pe pervazul ferestrelor, în căutare de soare sau poate și de mâncare, relatează Corriere della Sera.

„Vecinii mei i-au văzut inițial târându-se pe marginea acoperișului, apoi au coborât pe perete, au ajuns pe balconul nostru și s-au refugiat sub o piesă de mobilier. Unul a continuat să se târască pe marginea balconului, a coborât și s-a ascuns printre celosii (plante de grădină cu flori)”, a povestit Alessandra Braja care locuiește în clădirea Giaccone din Corso Matteotti.

- Continuarea după publicitate -

Locatarii au sunat la 112 de unde au fost direcționați către CANC („Centro Animali Non Convenzionali”) din Grugliasco pentru o evaluare inițială.

„Este o pereche de șerpi albi, nepericuloși”, a explicat directorul CANC, Mitzy Mauthe von Degerfeld. „Sunt de utilitate socială pentru că mănâncă șoareci și alte rozătoare și sunt urbanizați, locuiesc de obicei în sistemul de canalizare al orașului, dar uneori ies să caute soarele. Sunteți norocoși că i-ați văzut, de obicei stau ascunși și fug foarte repede. Probabil locuiesc acolo de ani de zile. Nu trebuie să ne fie frică, cum nu ne este frică de un cuib cu porumbei, sunt inofensivi”.

Foto: Corriere della Sera

Pentru directorul CANC este ușor de zis, dar Alessandra trăiește îngrozită că ar putea să-i găsească în sufragerie. „Din acel moment nu mai știm nimic de ei. Dormim și trăim cu ferestrele închise. Nu mai putem fi liniștiți gândindu-ne că un șarpe ar putea intra oricând în casa noastră și să ne sperie copiii.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Chiar trebuie să ne obișnuim cu mistreții care ajung până în pragul casei, cu șerpii de pe balcon, fără să avem niciun cuvânt de zis? Pentru că, după cum spune CANC, animalele au dreptul să trăiască unde vor.

Poate că o intervenție mai responsabilă și prinderea reptilelor din jurul caselor noastre (pentru a le lăsa apoi pe pajiști, pentru numele lui Dumnezeu), așa cum s-a făcut și în alte ocazii, ne-ar fi liniștit familia, și pe noi toți.”