Panică într-un avion ce urma să decoleze spre Italia, un imigrant fără documente a reușit să urce la bord și s-a încuiat în baie

Un imigrant fără documente de identitate a reușit joi, 1 iulie 2021, să treacă de toate controale de securitate ale aeroportului Bruxelles și să urce la bordul unei aeronave Ryanair care urma să decoleze spre Italia, relatează publicația belgiană Het Laatste Nieuws.

După ce s-a certat cu câțiva pasageri pe locurile cărora s-a așezat, individul s-a încuiat apoi în toaleta avionului, iar echipajul de bord a fost nevoit să solicite intervenția polițiștilor.

Potrivit sursei citate, era circa ora 08:30 din dimineața zilei de joi când tipul a urcat la bordul aeronavei.

„Un bărbat s-a așezat pe un scaun care nu-i era rezervat. S-a mutat apoi pe un alt loc, dar și acela era rezervat de alt pasager. După aceea nu l-am mai văzut”, a declarat Jana, o femeie belgiană originară din Flandra de Vest.

„Chiar înainte să decolăm, pilotul a anunțat că un călător s-a încuiat în mod deliberat în toaletă și nu voia să iasă. Panica din avion a fost foarte mare. În cele din urmă, polițiștii au urcat la bord. Au spart ușa toaletei, după care bărbatul a fost luat în cătușe”, a mai spus Jana.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile belgiene au confirmat evenimentul, precizând că individul s-a urcat la bord fără documentele necesare.

„Bărbatul a provocat probleme în aeronavă. I-a împins pe colegii săi de călătorie și apoi s-a închis în toaletă. Am reușit, în cele din urmă, să-l reținem fără probleme. Deoarece bărbatul își lăsase bagajele în avion, pasagerii au fost evacuați astfel încât să putem face verificări”, au declarat reprezentanții autorităților locale.

Avionul, care avea ca destinație orașul italian Milano, a decolat din această cauză cu o întârziere de circa o oră și jumătate.

Aeronava Ryanair implicată în incident. Foto: hln.be © rv

„Ne întrebăm cum a ajuns acel om la bord fără documentele necesare. Am înțeles că ar fi ajuns pe pistă printr-o ieșire de urgență. Înainte de asta, îl văzusem la biroul de check-in când unul dintre angajați i-a spus că nu poate pleca fără documente. E ciudat că a ajuns în avion”, a mai declarat, îngrijorată, pasagera belgiană Jana.

Femeia a mai spus că avionul a ajuns cu bine la Milano și că nu au existat alte probleme. Conducerea Aeroportului Bruxelles, în schimb, a refuzat să comenteze incidentul.