Panică pe autostrăzile din Italia: Un moldovean a accidentat două fete și a forțat un punct de control, apoi s-a izbit de parapet

Un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani a provocat panică pe autostrăzi, din centrul și până în nordul Italiei, după ce s-a certat cu iubita sa.

De la Roma și până la Modena, bărbatul a condus mașina cu viteză, a forțat un punct de control al forțelor de ordine, a accidentat două persoane și, în cele din urmă, s-a izbit de un parapet de pe marginea carosabilului.

Totul a început în dimineața zilei de 26 februarie 2023, conform ziarului Corriere di Bologna, când moldoveanul s-a certat cu prietena sa și a pornit cu mașina pe autostrada A1.

Ajuns la intersecția dintre Calenzano și Barberino del Mugello (provincia Firenze din Toscana) a dat peste un punct de control al poliției la care nu s-a oprit, ci a continuat să conducă până a dispărut.

Bărbatul a reapărut apoi pe autostrada A22, la puțin timp după ora 13:00, când a intrat în zona de staționare Campogalliano Est din provincia Modena.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acolo, el a accidentat cu mașina două fete în vârstă de 17 și 18 de ani, cea mai tânără dintre ele rămânând grav rănită și fiind supusă unei intervenții chirurgicale delicate pentru reconstrucția tibiei și a peroneului. Ea va avea nevoie de 90 de zile de îngrijiri medicale pentru a se reface.

Imediat după ce le-a rănit pe cele două tinere, bărbatul moldovean și-a continuat fuga nebunească la bordul mașinii Volkswagen Passat până în apropiere de ieșirea de pe A22 spre localitatea Carpi.

Acolo, el s-a izbit cu mașina într-un parapet de protecție. Nici atunci însă nu s-a oprit din fugă, ci a ieșit din mașină și a încercat să-și facă pierdută urma, dar a fost prins rapid de forțele de ordine.

Mașina pe care bărbatul moldovean o conducea. Foto: modenaindiretta.it

Testul de alcoolemie la care a fost supus a ieșit negativ și, până la această oră, nu a fost emis niciun mandat de arestare împotriva sa.

Potrivit celor relatate de publicația locală Modena In Diretta, bărbatul ar suferi de probleme psihice și ar fi întrerupt tratamentul la care era supus.

@rotalianul