Panică pe o șosea din Italia, o șoferiță româncă ce conducea pe contrasens a riscat să fie linșată de ceilalți automobiliști

Gestul inconștient al unei șoferițe românce din Italia s-ar fi putut încheia în mod tragic dacă nu ar fi fost oprită la timp de organele de control rutiere care au fost avertizate de către ceilalți participanți la trafic. Femeia conducea pe sens opus direcției de mers punând în pericol siguranța sa și a celorlalți automobiliști, a fost însă oprită la timp pe șoseaua statală  SS131DCN care traversează Sardinia. Situația a riscat să degenereze când mai mulți șoferi și-au manifestat agresiv nemulțumirea față de acțiunea necugetată a femeii.

Agenții poliției din Nuoro (Sardinia) au intervenit pe artera care leagă Ottana de Nuoro, ca urmare a numeroaselor telefoane ale conducătorilor auto îngroziți de o mașină care gonea pe contrasens. Automobilul respectiv a fost interceptat și oprit în apropiere de Macomer și ulterior, direcționat la stația de alimentare cu gaz din apropiere, pentru a se proceda la controalele de siguranță. La volanul mașinii polițiștii au constatat că se afla o femeie română în vârstă de 30 de ani, speriată și în stare confuzională. Supusă la alcooltest, șoferița a rezultat că nu consumase băuturi alcoolice.

Prezența polițiștilor i-a fost de mare ajutor femeii, aceștia au evitat ca situația să degenereze atunci când unii șoferi, speriați anterior de cursa pe contrasens a mașinii, au încercat să-și manifesteze nemulțumirea lor față de femeia română.

Permisul de conducere al româncei a fost reținut de autorități, informează Unione Sarda.