Panică pe un aeroport din Italia: Un bărbat a scos un cuțit și a încercat să rănească polițiștii

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din Mali, a provocat panică la Aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino, în regiunea italiană Lazio, după ce a scos un cuțit și a încercat să atace forțele de ordine.

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de duminică, 16 aprilie 2023, la Terminalul de plecări, informează ziarul Il Messaggero.

- Continuarea după publicitate -

Conform relatărilor martorilor, bărbatul se plimba prin terminal deranjând pasagerii. Atitudinea sa suspectă a atras atenția a doi polițiști, care s-au apropiat pentru a investiga situația.

„Totul s-a petrecut în câteva clipe. Când polițiștii s-au apropiat de el, acel om a scos cuțitul și a început să fugă și să țipe, dar agenții au fost foarte rapizi și, din fericire, l-au arestat”, a declarat un martor.

În momentul în care individul a văzut agenții de poliție, acesta a scos un cuțit și a fugit spre ieșire. Polițiștii l-au urmărit și au reușit să-l ajungă din urmă într-un timp foarte scurt.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A urmat apoi o luptă violentă între suspect și forțele de ordine. Bărbatul a încercat să lovească un polițist cu cuțitul în zona feței și a abdomenului, apoi s-a aruncat asupra celui de-al doilea polițist, care scosese între timp un taser.

Deși a fost lovit cu arma electrică, agresorul nu a fost imobilizat, deoarece geaca sa a absorbit șocul electric.

În cele din urmă, o a doua patrulă de poliție a intervenit, reușind să-l imobilizeze și să-l dezarmeze.

După ce a fost blocat de polițiști, suspectul a fost dus la sediul poliției aeroportuare pentru a fi identificat. Acesta urmează să fie acuzat de tentativă de omor și vătămare corporală.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare, iar autoritățile încearcă să afle mai multe detalii despre motivul pentru care bărbatul malian a decis să atace polițiștii.

- Continuarea după publicitate -

Polițiștii verifică în continuare registrele și listele de pasageri pentru a stabili dacă numele suspectului apare pe vreuna dintre plecările înregistrate în dimineața zilei de duminică.

De asemenea, poliția examinează înregistrările video de la camerele de supraveghere din Terminalul de plecări pentru a afla cât timp bărbatul se plimba prin zonă înainte de a declanșa haosul.

Imaginile vor fi analizate pentru a determina când și cum a sosit suspectul la aeroport și dacă a fost însoțit de cineva.

Un aspect care rămâne încă neclar este motivul pentru care bărbatul de 30 de ani se afla în aeroport cu un cuțit.

Investigațiile continuă pentru a lămuri acest aspect și pentru a identifica eventuale conexiuni cu alte activități suspecte sau infracțiuni.

- Continuarea după publicitate -

Sursele menționează că suspectul a fost interogat de autorități, dar până în prezent nu a oferit detalii clare despre motivațiile sale sau despre circumstanțele care au dus la incident.

De asemenea, nu se cunosc încă motivele care au declanșat reacția violentă a acestuia în confruntarea cu polițiștii.

În lumina acestui incident, securitatea la Aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino a fost întărită și autoritățile analizează măsuri suplimentare pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.

Pasagerii și personalul aeroportului sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să raporteze orice comportament suspect pentru a asigura un mediu sigur și protejat pentru toți cei care călătoresc sau lucrează în zonă.