Paolo Gentiloni: Comunitatea românească din Italia este „satisfăcător” integrată în societatea italiană

Nivelurile de integrare a comunităţii române în Italia s-au îmbunătăţit de-a lungul timpului şi în acest moment sunt satisfăcătoare, a declarat, joi, 19 aprilie, prim-ministrul Guvernului de la Roma, Paolo Gentiloni, aflat în vizită la Bucureşti, informează Agerpres.

„Relaţiile noastre sunt întărite şi de prezenţa foarte relevantă a unei comunităţi române în Italia, 1,3 milioane de persoane. Poate că este cea mai consistentă comunitate română prezentă în străinătate, dar vă asigur că este vorba despre cea mai consistentă comunitate străină prezentă în Italia şi am convenit împreună cu doamna prim-ministru Dăncilă că nivelurile de integrare de-a cursul anilor au fost din ce în ce mai bune şi sunt în acest moment satisfăcătoare. Acolo unde intervin probleme, Guvernele noastre se angajează să intervină pentru a le soluţiona”, a afirmat Gentiloni, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, efectuează o vizită la Bucureşti.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după convorbirile cu omologul italian, că a agreat împreună cu acesta ca, imediat ce se va constitui viitorul Guvern de la Roma, să se desfăşoare o şedinţă comună, care ar putea contribui la diversificarea şi consolidarea cooperării sectoriale foarte bune deja între România şi Italia. Gentiloni a fost primit şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie acest articol