Papa Francisc, apel pentru pace în lume cu ocazia Paștelui catolic

Într-un mesaj emoționant adresat creștinilor catolici din întreaga lume, Papa Francisc a transmis duminică, 31 martie, după Sfânta Liturghie de Paște, binecuvântarea și mesajul său pascal „Urbi et Orbi”, din logia centrală a Bazilicii Sfântul Petru, având în față Piața Sfântul Petru unde a prezidat Liturghia matinală de Paște.

Acest moment solemn a fost transmis în direct în întreaga lume, precum și fața celor 60.000 de pelerini adunați în Piața Sfântul Petru.

Suveranul Pontif și-a început discursul adresând urarea „Paște fericit!”, rememorând mesajul proclamat acum 2.000 de ani din Ierusalim: „Iisus din Nazaret, cel crucificat, a înviat!” (Mc 16:6).

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422 (6)
Sursa foto: Vatican News

A reiterat uimirea femeilor care au mers la mormânt în zorii primei zile a săptămânii și a subliniat că, la fel ca ele, întreaga umanitate se întreabă „Cine ne va prăvăli piatra de la intrarea mormântului?”. Papa a declarat că mormântul gol al lui Iisus semnifică un nou început pentru lume.

Papa Francisc a spus că din mormântul gol al lui Iisus pornește un nou drum, deschis numai de Dumnezeu, un drum al vieții în mijlocul morții, al păcii în mijlocul războiului, al reconcilierii în mijlocul urii și al fraternității în mijlocul ostilității.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a subliniat că numai Iisus înviat are puterea de a îndepărta pietrele care blochează drumul către viață, subliniind necesitatea iertării păcatelor pentru depășirea prejudecăților și a acuzațiilor reciproce.

1200-20240331103311 (4)
Sursa foto: Vatican News

În discursul său, Suveranul Pontif a adresat rugăciuni speciale pentru Israel, Ucraina, Myanmar, Siria, Liban și Africa, precum și pentru victimele traficului de persoane, copiii nenăscuți și toți cei care trec prin momente dificile.

A îndemnat la respectarea principiilor dreptului internațional și a exprimat speranța pentru un schimb general de prizonieri între Rusia și Ucraina, apelând la asigurarea accesului la ajutor umanitar pentru Gaza și cerând eliberarea imediată a ostaticilor și un armistițiu rapid în regiune.

Papa a făcut apel la încetarea ostilităților care afectează grav populația civilă, în special copiii, reiterând că războiul este întotdeauna o înfrângere și o absurditate.

A subliniat că pacea nu se realizează cu arme, ci cu mâini întinse și inimi deschise.

Distribuie acest articol