Papa Francisc, bolnav: „Am o inflamație la plămâni”

Papa Francisc nu s-a prezentat astăzi, duminică, 26 noiembrie, la fereastra tradițională din Piața San Pietro pentru rugăciunea Angelus, din cauza unei inflamații pulmonare.

Suveranul Pontif a comunicat prin video de la reședința sa, „Casa Santa Marta”, explicând: „Dragi frați și surori, bună dimineața. Astăzi nu pot apărea la fereastră deoarece am această problemă de inflamație.”

Situația de astăzi a urmat după ce ieri, Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze toate angajamentele programate pentru zilele următoare și să se supună unei tomografii computerizate (TAC) la Spitalul Gemelli din Roma.

Această măsură de precauție a fost luată când a fost diagnosticat cu o „gripă ușoară”, însă examenul TAC a arătat rezultate negative pentru complicații pulmonare, permițându-i să se întoarcă la Casa Santa Marta.

Pentru Angelus, Papa s-a deplasat doar de la camera sa la capela Casei Santa Marta, unde camerele de filmat au fost pregătite pentru a transmite cuvintele sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Credincioșii prezenți în Roma pentru a-l vedea au fost îndrumați către ecrane mari amplasate în Piața San Pietro, iar pentru ceilalți a fost disponibil un stream web.

Papa Francisc a anunțat că „Monseniorul Braida va citi reflecția, fiind cunoscut pentru calitatea lecturii sale. Vă mulțumesc pentru prezența voastră.”

Papa Francisc de obicei se adresează credincioșilor de la Palatul Apostolic pentru Angelus, făcând excepție în perioada lockdown-ului pandemiei, când a rămas la Casa Santa Marta, fără a apărea la fereastră.

Această schimbare neașteptată subliniază grija pentru starea sa de sănătate și măsurile de precauție luate.

@rotalianul