Papa Francisc: „Crăciunul cu restricții va fi mai autentic, mai religios și lipsit de consumism”

Criza economică din acest an, precum și efectele nefaste ale pandemiei, care vor împiedica multe familii să petreacă sărbătorile de iarnă împărțind cadouri sau petrecând vacanțe de vis, vor face ca sărbătoarea Nașterii Domnului să fie mult mai autentică și îi va aduce pe credincioși mai aproape de religie, este de părere Papa Francisc.

„Aș dori să îi îndemn pe toți să se „mărească pasul” spre Crăciun, cel adevărat, adică nașterea lui Isus Hristos. Anul acesta ne așteaptă restricții și neplăceri; dar să ne gândim la Crăciunul Fecioarei Maria și Sfântului Iosif: nu erau trandafiri și flori! Câte dificultăți! Câte griji! Cu toate acestea, credința, speranța și dragostea i-au îndrumat și susținut. Să fie așa și pentru noi! Această dificultate să ne ajute să purificăm puțin modul de a trăi Crăciunul, de a sărbători, ieșind din consumism. Să fie mai religios, mai autentic, mai adevărat”, a spus Papa Francisc citat de Il Messaggero.

Chiar și Papa se va conforma restricțiilor impuse de autorități pentru a combate pandemia, mai precizează ziarul italian. Slujba de Crăciun, oficializată în prezența a foarte puțini credincioși, va fi sărbătorită la biserica Sf. Petru de la Vatican la ora 19:30 în seara de 24 decembrie. Papa dorește astfel să fie primul care dă un bun exemplu, respectând limitele de timp dictate de lockdownul parțial, pe timp de noapte, și la fel vor proceda toate eparhiile din Italia.

În urmă cu câteva zile, Papa i-a îndemnat pe credincioși să accepte totul cu filosofie și să respecte măsurile identificate de autorități pentru a reduce al treilea val de infecții care amenință, în mod inevitabil, începutul anului 2021.

De asemenea, Papa Francisc își sărbătorește astăzi ziua de naștere, el fiind născut pe data de 17 decembrie 1936 (84 de ani) la Buenos Aires din părinți italieni, originari din Piemont, care au emigrat în Argentina. La fel ca și în anii trecuți, pontiful își va sărbători ziua de naștere ca și cum ar fi o zi oarecare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Papa Francisc suflând în lumânări de ziua lui, anul trecut. Foto: avvenire.it
Distribuie acest articol