Papa Francisc despre dependența de a cheltui: „Să ne uităm în dulapurile noastre, câte lucruri inutile avem?”

Papa Francisc a definit luni, 26 noimebrie, consumerismul „ca pe o mare boală” ce ne împiedică să fim generoşi cu cei nevoiaşi, la slujba pe care o celebrează zilnic la capela din Casa Santa Marta, care este reşedinţa sa pontificală, informează Agerpres.

În opinia Papei, dependența de a consuma, indiferent dacă avem sau nu nevoie,  reprezintă o patologie

„O mare boală această dorință continuă de a cheltui, de a consuma. Nu vreau să spun că suntem toţi la fel. Dar consumerismul, faptul de a cheltui mai mult decât este nevoie, lipsa de austeritate în viaţă: este inamicul generozităţii”, a spus Papa.

Papa Francisc i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie generoși, să se preocupe de binele nevoiaşilor, să ţină seama de statisticile care arată amploarea sărăciei în lume, de copiii care mor de foame, de cei care nu au medicamente şi de atâta suferinţă „despre care citim în ziare sau auzim zilnic la ştiri”.

„Să facem o incursiune în dulapurile noastre şi să numărăm… Câte perechi de pantofi? Una, două, trei, patru… douăzeci. Puţin cam mult …”, a deplâns el. „Putem face minuni cu generozitatea noastră. Generozitatea micilor lucruri”, a subliniat papa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Din păcate acest lucru nu se întâmplă din cauza acestei boli, care este boala împotriva generozităţii: boala de a consuma, care ne îndeamnă continuu să cumpărăm. Să cumpărăm tot mai multe, să avem cât mai mult…”, a mărturisit Suveranul pontif.

„Unii l-ar putea considera pe Iisus drept comunist, pentru că Domnul nostru a spus că în spatele bogăţiilor se ascunde un spirit răuvoitor… Nu poţi sluji doi stăpâni, şi pe Dumnezeu şi bogăţia…”, a precizat papa.

Şi s-a rugat la Domnul nostru, spune Papa Francisc, „să ne elibereze de acest rău atât de periculos, care ne face să fim sclavi, care ne face dependenţi de cheltuieli: o boală psihiatrică”.

Distribuie acest articol