Papa Francisc îndurerat de suferința unui copil de 1 an și 11 luni. Alfie Evans a murit la o săptămână după ce a fost deconectat de la aparate

Papa Francisc s-a declarat profund mişcat, sâmbătă, 28 aprilie, de moartea micuţului Alfie Evans, băieţelul britanic în vârstă de 1 an şi 11 luni ce se afla în stare semi-vegetativă, considerată fără speranţă de recuperare de medicii britanici, care l-au decuplat de la aparatele de menţinere în viaţă, în pofida eforturilor făcute de părinţii săi care doreau să-l transfere la un spital din Roma pentru a continua încercările de salvare.

„Sunt profund mişcat de moartea micuţului Alfie. Azi, mă rog în special pentru părinţii lui, în timp ce Dumnezeu îl primeşte cu blândeţe în braţele sale pe Alfie”, a scris papa Francisc pe contul său de Twitter.

Papa Francisc s-a implicat personal în acest caz, lansând mai multe apeluri pentru menţinerea în viaţă a lui Alfie, dar, din păcate, fără succes. Alfie Evans a murit sâmbătă dimineață, la o săptămână după ce a fost deconectat de la aparate, relatează BBC.

Bebelușul, în vârstă de 23 de luni, suferea de o boală neurologică și se afla în stare semi-vegetativă într-un spital din Liverpool. Săptămâna trecută, un judecător britanic a decis că, în interesul celui mic, cel mai bine este să fie deconectat de la aparatele care îl mentin în viață. Iar o curte de apel a respins cererea părinților de a-și duce copilul pentru consult și, eventual, pentru tratament, la un prestigios spital pediatric din Roma.

Anunțul decesului a fost făcut de tatăl copilului pe Facebook. „Gladiatorul meu și-a pus scutul la pământ și a primit aripi. Sunt complet devastat”, a scris acesta. Părinții săi au luptat din răsputeri pentru a-l aduce la tratament în afara Angliei. Cazul a atras atenția presei și a opiniei publice și a declanșat dezbateri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI