Papa Francisc internat la spital pentru o intervenție chirurgicală programată

Papa Francisc a fost internat duminică, 4 iulie, la Spitalul Policlinico Gemelli din Roma, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale programate pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului. Papa a ajuns la spital în jurul orei 15:00 și va fi operat în cursul zilei de astăzi de medicul Sergio Alfieri.

Vaticanul, prin purtătorul de cuvânt Matteo Bruni, a transmis că operația a fost programată și planificată de ceva timp pentru „o stenoză diverticulară simptomatică a colonului”, adică o ocluzie datorată unor diverticuli inflamați care trebuie eliminați. Această afecțiune poate provoca dureri abdominale recurente.

În general, pentru îndepărtarea secțiunii afectate se folosește o tehnică laparoscopică neinvazivă, intervenția fiind de obicei de scurtă durată.

Operația va fi efectuată de profesorul Sergio Alfieri, directorul Secției de Chirurgie Digestivă. La sfârșitul intervenției va fi emis un buletin medical, a asigurat biroul de presă al Vaticanului.

Papa Francisc a ajuns la Gemelli în jurul orei 15:00. Mașina lui, ca de obicei, nu avea simboluri speciale și l-a lăsat la intrarea în spital. Împreună cu el era doar șoferul și un colaborator apropiat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Medicii de la spitalul Gemelli l-au operat în trecut și pe Papa Ioan Paul al II-lea, când i-a fost îndepărtată o tumoare benignă din colon. Papa Francisc este internat în aceleași saloane de la etajul al zecelea unde a primit îngrijiri și Papa Wojtyla.

Pontiful, în vârstă de 84 de ani, a participat astăzi la rugăciunea duminicală din Piața Sf. Petru. El a anunțat că în perioada 12-15 septembrie „dacă vrea Dumnezeu, voi merge în Slovacia pentru a face o vizită pastorală.”

Papei Francisc i-a fost extirpat lobul superior al plămânului drept la vârsta de 21 de ani. El suferă de probleme la şold şi de sciatică.