Papa Francisc la Blaj, pe Câmpia Libertății. Peste 33.000 de persoane vor participa

Peste 33.000 de persoane s-au înscris deja pentru a asista la slujba susţinută de Papa Francisc, în 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Majoră Greco-Catolică de la Blaj. În total, pot participa la ceremonie 42.000 de credincioşi.

Sunt prevăzute mijloace de transport care vor prelua şi vor conduce pelerinii pe Câmpia Libertăţii. Vor fi foarte multe puncte de prim-ajutor, spitale mobile, astfel încât, dacă cineva va avea nevoie de ajutorul specializat al medicilor, să-l poată primi imediat.

În total, se estimează că la Blaj vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini, din toată ţara şi din străinătate – SUA, Canada, Italia, Franţa, Germania, Austria. Pentru cei care nu vor avea locuri pe Câmpia Libertăţii din Blaj vor fi instalate ecrane uriaşe, pe care vor putea urmări ceremonia.

„Pentru toţi acei pelerini care nu vor putea să aibă acces pe Câmpia Libertăţii, noi, în colaborare cu autorităţile locale am gândit locuri în care vom amplasa ecrane uriaşe, lumea va putea să urmărească în direct Sfânta Liturghie şi Beatificarea de pe Câmpia Libertăţii. În acele locuri vor fi şi preoţi disponibili pentru a susţine spiritual credincioşii prezenţi. Estimarea participării este foarte mare, tocmai de aceea am gândit şi locaţii unde aceste persoane vor fi bine primite, vor fi însoţite, vor fi informate şi ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”, a spus părintele vicar general Cristian Barta, citat de Mediafax.

Papa Francisc va efectua o vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Va mai fi prezent la București, Iași și Șumuleu Ciuc (Bacău).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI