Papa Francisc prezent la ora 6 dimineața la monumentul dedicat Fecioarei Maria cu ocazia sărbătorii Imaculatei Concepții

Papa Francisc a fost surprins în această dimineață, de 8 decembrie 2021, în jurul orei 6:00, pe străzile din centrul Romei, când a mers să depună flori în Piazza di Spagna, sub statuia Maicii Domnului, cu ocazia sărbătorii Imaculatei Concepții. Înaltul prelat al Bisericii catolice a ales această oră matinală pentru a evita aglomerația, în contextul pandemiei de Covid.

Papa Francisc prezent la ora 6 dimineața la monumentul dedicat Fecioarei Maria cu ocazia sărbătorii Imaculatei Concepții. Foto: Vatican News

Biserica catolică celebrează astăzi „Neprihănita Zămislire a Fericitei Fecioare Maria”. Când în centrul vechi al capitalei erau doar câțiva oameni, cu masca albă pe față, pe ploaie și însoțit de un grup mic de colaboratori, papa a depus un buchet de trandafiri albi la picioarele statuii Maicii Domnului.

Din cauza contextului pandemic, a fost anulat pentru al doilea an consecutiv tradiționalul pelerinaj public din ziua de 8 decembrie, la monumentul Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei, pelerinaj care se desfășura de obicei la ora 16.00 cu o mare participare de autorități, romani, pelerini și turiști.