Papa Francisc: „Mai bine să trăiești ca un ateu, decât să fii un fals creștin”

La prima audiență generală din noul an, care s-a ținut în această dimineață de 2 ianuarie 2019 în Aula Paolo VI Vaticano, Papa Francisc i-a surprins din nou pe toți cei prezenți prin vorbele sale de duh pe care le adresează de obice credincioșilor.

În discursul său, Papa i-a criticat pe falșii credincioși, cei care se roagă doar pentru a fi văzuți bine sau a-și crea o imagine de om bun, în timp ce în suflet poartă ură față de semenii lor.

„Oamenii care merg la biserică în fiecare zi, stau acolo și apoi trăiesc cu ură față de ceilalți și vorbesc pe alții de rău sunt de toată rușinea: mai bine să trăiești ca un ateu, decât să fii un fals creștin”, a spus Papa Francisc referindu-se la creștini.

„Creștinul nu este cineva care își promite să fie mai bun decât alții: el știe că este un păcătos, la fel ca toți ceilalți. Creștinul este pur și simplu omul care stă în fața revelației unui Dumnezeu ce le cere fiilor săi să-l cheme cu numele Tatălui, pentru a se lăsa reconstruit de puterea Sa și pentru a reflecta o rază a bunătății Sale în această lume atât de însetată de bine, aflată într-o lungă așteptare de vești bune”, a mai adăugat Papa.

Papa Francisc a mai spus, de asemenea, că Iisus păstrează distanța față de ipocriți. „Există oameni care sunt capabili să spună rugăciuni atee, fără Dumnezeu: o fac doar pentru a fi admirați de alți oameni. Rugăciunea creștină, în schimb, nu are nevoie de alți martori în afară de propria conștiință”, mai spune Papa în discursul său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI