Papa Francisc a primit cadou o mașină Dacia Duster fabricată în România

Sanctitatea Sa Papa Francisc a primit cadou vineri 29 noiembrie un automobil Dacia Duster 4×4 din partea Groupe Renault. Mașina a fost special proiectată pentru a răspunde exigenţelor Sale de mobilitate și a fost livrată Suveranului Pontif de Christophe Dridi, director general Groupe Renault România şi preşedinte director general Automobile Dacia SA, şi de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, cu ocazia unei vizite la reşedinţa Papei de la Vatican.

Papa Francisc a primit cadou o mașină Dacia Duster fabricată în România

„Papamobilul” are culoarea albă la exterior şi bej în interior. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime şi 1,80 metri lăţime, informează Adevărul.

Mașina a fost transformată de către Departamentul Prototipuri şi echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă, adaugă sursa citată. Vehiculul integrează soluţii specifice şi accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă faţă de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord şi elemente de susţinere atât la interior, cât şi la exterior.

În timpul vizitei în România din acest an, Papa Francisc a folosit şi un papamobil conceput de uzina Dacia şi echipa Serviciului de Protecţie şi Pază, automobil special pregătit pentru evenimentul respectiv. Mai multe surse spun că Suveranul Pontif a agreat atunci foarte tare papamobilul construit în România.