Papa Francisc s-a rugat singur în Piața Sf. Petru: „Doamne, binecuvântează omenirea!”

Întreaga omenire trece prin momente extrem de dificile din cauza pandemiei de coronavirus. În această seară, de vineri, 27 martie, Papa Francisc a decis să țină o rugăciune specială în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

Suveranul Pontif s-a rugat pentru sfârșitul pandemiei și pentru protejarea întregii omeniri. El a adresat creștinilor binecuvântarea Urbi et Orbi, un gest extraordinar în condițiile în care Urbi et Orbi este rezervată doar pentru sărbătorile de Paști, de Crăciun.

Într-o piață complet pustie din cauza restricțiilor legate de epidemia de coronavirus, Papa Francisc a spus:

„Suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, însă în același timp importanți și necesari. Cu toții suntem chemați să vâslim împreună, fiecare dintre noi având nevoie să-l alinăm pe celălalt”.

Papa Francisc s-a rugat singur în Piața Sf. Petru: „Doamne, binecuvântează omenirea!”

Italia a anunţat vineri o creştere de aproape o mie de decese într-o zi, un bilanţ pe care nicio altă ţară nu l-a mai atins până acum, conform datelor oficiale ale Protecţiei Civile. Au fost înregistrate 5.959 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, persoane decedate sunt 969 dintr-un total de 9.134, iar cei vindecaţi sunt în număr de 589. Numărul persoanelor decedate este cel mai mare de până acum. Italia a înregistrat în total de la începutul pandemiei 86.498 de persoane infectate cu coronavirus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI