Papa Francisc: „Sexul nu e un monstru, educația sexuală ar trebui introdusă în școli”

„Sexul nu este un monstru, iar educația sexuală este necesară să fie predată în școli”, a afirmat Papa Francisc în conferința de presă cu jurnaliștii din timpul zborului de la Panama la Roma, relatează agenția de presă ANSA. Papa Francisc s-a întors în dimineața zilei de luni, 28 ianuarie din Panama, unde a participat la Zilele Mondiale ale Tineretului.

„În școli ar trebui introdusă educația sexuală, sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un monstru, este darul lăsat de Dumnezeu pentru a iubi”, a spus Papa la conferința de presă din timpului zborului. „Că apoi unii îl exploatează pentru a câștiga bani, aceasta este o altă problemă! Dar este nevoie de o educație sexuală obiectivă, fără dominație ideologică. Dacă începi prin a da o educația sexuală plină de colonizare ideologică, vei distruge caracterul persoanei”, susține Papa Francisc în discuția sa cu jurnaliștii.

Educația sexuală ar trebui „să scoată la suprafață tot ce-i mai bun în oameni și să-i însoțească de-a lungul drumului vieții lor” a avertizat Papa Francisc. „Problema rămâne sistemul și alegerile care se fac pentru a se preda această materie, depinde ce profesori și ce manuale vor fi alese să se folosească. Sunt unele învățăminte care ne ajută și sunt alte informații care dăunează, iar ideal ar fi să se înceapă această educație sexuală încă din familie. Dar acest fapt nu este întotdeauna posibil pentru că există tot felul de situații și părinții nu se implică. De aceea, rămâne de datoria școlii să facă acest lucru, deoarece, în caz contrar, ar rămâne un gol care apoi va fi umplut de ideologii întâmplătoare.”

Papa Francisc a fost în Panama unde a participat la Zilele Mondiale ale Tineretului, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate tinerilor catolici.

Sute de mii de catolici din peste 150 de ţări au participat în Panama la Zilele Mondiale ale Tineretului, eveniment organizat în premieră într-o țară din America Centrală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După călătoria în Panama, Papa Francisc va mai merge în Emiratele Arabe Unite, Maroc, Bulgaria şi Macedonia, iar pe 31 mai va ajunge în România.