Întâmplare cu final fericit: Papagalul unei românce din Italia, care a zburat departe de casă și s-a rătăcit, a fost găsit de polițiști

Curios ca orice animal de companie care scapă din zona lui de confort, papagalul unei femei de naționalitate română, stabilită în Andria (Puglia) de 17 ani, a zburat prea departe de locuința proprietarilor săi și s-a rătăcit în dimineața zilei de marți, 28 decembrie. Obosit, papagalul n-a găsit alt loc de odihnă, decât balustrada sediului poliției din Andria, situată în via dell’Indipendenza, relatează Andria Viva.

Era în jurul orei 8:00 când agenții de poliție au observat un papagal de culoare albă, așezat pe balustrada scărilor de urgență. Intrigați de prezența neobișnuitului musafir, polițiștii au reușit cu mult calm să se apropie de pasărea care, spre marea lor surprindere, nu a fugit, ba chiar s-a așezat pe umărul unei polițiste.

Având în vedere naturalețea cu care papagalul a interacționat cu agenta de poliție, așezându-se fără teamă pe umărul și apoi pe brațul ei, nu a fost greu să se deducă faptul că acesta a scăpat cu siguranță dintr-un mediu domestic în care era bine îngrijit. Biscuitele care i-a fost oferit ca premiu pentru încrederea acordată, l-a ciugulit cu poftă, așa că nu mai era nicio îndoială că papagalul aparținea cuiva.

Imediat, polițiștii au început operațiunea de depistare a proprietarului păsării. După mai multe căutări printre anunțurile cu animale de companie pierdute, au interceptat un mesaj pe Facebook al potențialului proprietar, care își anunța pierderea papagalului într-o zonă adiacentă sediului Poliției, completat cu o fotografie a papagalului care era femelă și se numea „Jessica”.

După ce au contactat proprietarul contului Facebook care distribuise anunțul, polițiștii au reușit să dea de urma autorului anunțului inițial, precum și de proprietarul blândei „Jessica”, un exemplar splendid de „papagal albinos”, așa cum este cunoscută specia respectivă. Proprietarul păsării a fost invitat să vină la sediul Poliției, pentru verificarea custodiei păsării.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surpriza a fost maximă din partea doamnei Maria Iuliana, proprietara păsării, la vestea descoperirii tovarășei sale credincioase, „Jessica”. Firesc, deoarece speranțele găsirii unei păsări pierdute sunt mult mai mici decât în cazul altor animale de companie.

Și surpriza Mariei Iuliana n-a fost totul! Găsirea păsării a readus zâmbetul pe chipul fetiței sale, Alessia Gabriela, o frumoasă copilă de 12 ani. De la dispariția simpaticei „Jessica”, fetița își pierduse nu numai zâmbetul, ci și pofta de mâncare.

În final, nu putem să nu amintim satisfacția polițiștilor din Andria, încântați că au reușit să dea un final fericit acestei întâmplări cu parfum de basm.