Părinți români, arestați la întoarcere în țară din străinătate. Acuzați de violență asupra copiilor

Un cuplu de părinți originari din județul Satu Mare, dar care trăiesc în străinătate, sunt acuzați că și-au abuzat copilul în vârstă de 2 ani, supunându-l la bătăi și chinuri greu de imaginat.

abuz-copii-5
Tatăl român agresând copilul de 2 ani. Sursă foto: portalsm.ro.

Potrivit informațiilor transmise de publicația locală PortalSM, aceștia nu și-ar fi dorit niciodată copilul cel mic, ceea ce a dus la abuzuri repetate, cu martor fiind fratele mai mare al minorului, în vârstă de 4 ani.

Incidentele de abuz includ ținerea copilului pe dulap timp de ore întregi, bătăi, umplerea gurii cu vată și legarea cu bandă adezivă pentru a împiedica zgomotele.

Imaginile cu copilul maltratat au ajuns însă la familia din România, în urma unui scandal între părinți în timp ce se aflau în țara în care trăiesc, Germania.

Din fericire, rudele celor doi minori alertat autoritățile cu privire la aceste abuzuri îngrozitoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La data de 16 decembrie 2023, părinții au plecat din Germania către România pentru a petrece sărbătorile de iarnă, fără să știe că aveau mandate de aducere emise pe numele lor de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

La intrare în țara noastră, ambii părinți au fost reținuți de polițiștii de frontieră și preluați ulterior de Poliție.

abuz-1
Cei doi părinți arestați. Sursă foto: portalsm.ro.

Între timp, copiii au fost luați în custodie de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare și plasați în asistență maternală.

Există posibilitatea ca, după evaluarea DGASPC, copiii să fie încredințați bunicii din Iași, mama tatălui agresor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare a declarat pentru PortalSM că părinții sunt acuzați de rele tratamente aplicate minorului.

„În cursul acestui an, în timp ce s-ar fi aflat în Germania, minorul de 2 ani ar fi fost agresat fizic de către părinții săi, în repetate rânduri, fiindu-i pusă în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală”, a spus purtătorul de cuvânt.

Părinții au fost reținuți pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Satu Mare.

În prezent, DGASPC și IPJ Satu Mare continuă investigațiile în acest caz, existând un dosar în lucru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.