Părinții fostului premier italian Matteo Renzi în arest la domiciliu

Tiziano Renzi și Laura Bovoli, tatăl și mama fostului premier Matteo Renzi au fost declarați în arest la domiciliu, informează Corriere. Ei sunt suspectați de fraudă, fals și uz de fals. Cei doi ar fi bănuiți că au provocat falimentul fraudulos a trei cooperative după ce și-au însușit tot capitalul disponibil și ar fi întocmit facturi false. Printre suspecți se numără și fostul șofer al camperului din timpul campaniei electorale a fostului premier.

Ordinul de arest pentru părinții fostului premier a fost eliberat de Garda de Finanțe italiană 

Tiziano Renzi și Laura Bovoli sunt bănuiți că au provocat falimentul a trei cooperative după ce le-au luat toți banii, obținând astfel în mod ilegal câteva milioane de euro. Cooperativele „Delivery”, „Europe service Srl” și „Marmodiv”erau în strânsă legătură cu „Eventi 6”, societatea de familie a părinților lui Matteo Renzi. Societatea familiei Renzi era deja în vizorul autorităților pentru o dispariție de fonduri. Gian Franco Massone, vicepreședintele unei coop, a fost arestat împreună cu cei doi.

Cooperativele respective „nu sunt active social, ci erau constituite doar ca paravan pentru alte afaceri”, au declarat autoritățile.

În rechizitoriu se specifică faptul că „suspecții au provocat falimentul societăților ca urmare a unor operațiuni rău intenționate, constând în neplata sistematică a impozitelor și a contribuțiilor la asigurările sociale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul