Parlamentar român la aeroport, vameșii i-au confiscat toba, cârnații și alte preparate tradiționale din carne de porc

Deputatul Ben Oni Ardelean, care a fost recent într-o vizită în Coreea de Sud alături de alți miniștri și parlamentari români, a fost în centrul unui incident stânjenitor pe aeroportul din Seul.

Vameșii sud-coreeni i-au descoperit în bagaj tobă, cârnați și alte preparate din carne tradiționale, pe care i le-au confiscat, relatează G4media.

„Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau cu etichetă, aveam factură pentru ele”, a declarat deputatul român.

Potrivit regulilor sanitar-veterinare stricte din Coreea de Sud, parlamentul român nu avea voie să introducă pe teritoriul țării preparate din carne. El avea în bagaj și brânză, iar cu aceasta nu a avut probleme.

Ardelean a declarat că pregătise aceste preparate pentru întâlnirea c comunitatea de români din Coreea de Sud.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cală câteva produse românești cu etichetă… M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne”, a spus el.

„Am considerat un gest elegant pentru comunitatea de români. A fost o chestiune banală, nu a fost nevoie de intervenție consulară”, a mai adăugat deputatul român.