O parohie românească din Italia a distribuit ghiozdane și rechizite școlare gratuite pentru sute de copii aflați în dificultate

Peste 200 de copii din Montecatini Terme, provincia Pistoia, care provin din familii aflate în dificultate în această perioadă ce nu-și permit să cumpere cele necesare pentru începerea noului an școlar, au primit ghiozdane și rechizite școlare în mod gratuit prin bunăvoința enoriașilor Bisericii Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Pelaghia” din localitate. Bunurile au fost donate atât copiilor români din zonă, cât și de altă naționalitate.

Reprezentanții parohiei au anunțat în cursul zilei de vineri, 28 august 2020, pe pagina sa de Facebook, că va distribui 200 de ghiozdane și rechizite școlare pentru elevii din zonă aflați în dificultate financiară, dar și pentru cei din România. Persoanele care au avut nevoie de un astfel de ajutor, au apelat apoi un număr de telefon făcut public în același anunț, iar în cursul zilei de duminică, 6 septembrie, dar și în cursul zilei de ieri, parohul și colaboratorii săi au distribuit bunurile copiilor respectivi.

„A fost o zi foarte frumoasă astăzi (duminică, 6 septembrie – n.r.), au fost foarte încântați copilașii și părinții. Am distribuit – nu numai la românii noștri, ci și la italieni, marocani sau albanezi – 100 de ghiozdane cu peste 400 de caiete, pixuri, carioci, penare, tot ce poate să aibă nevoie un elev. Toată lumea a fost mulțumită”, ne-a spus epitropul parohiei românești, Nelu Hanțațuc.

„Totul a fost posibil cu ajutorul enoriașilor din parohie, dar și cu ajutorul Asociației Anna Maria Marino, al unor cetățeni chinezi și al celor de la reprezentanța Ford. Toți au sărit în ajutor, iar magazinul Maury’s ne-a făcut, de asemenea, o reducere pentru achiziționarea acestor bunuri”, a mai precizat domnul Hanțațuc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ghiozdanele și celelalte rechizite școlare au fost distribuite apoi prin intermediul parohului Bisericii Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Pelaghia” și al colaboratorilor săi, dar și cu ajutorul măicuței Gabriela din Maramureș, de la biserica catolică din Montecatini Terme.

Parohia românească din Montecatini Terme va trimite în cursul zilei de mâine și în România, într-o comună din județul Iași, mai multe rechizite școlare menite să vină în ajutorul familiilor nevoiașe cu copii la școală, ne-a mai informat epitropul Hanțațuc.

Distribuie acest articol