Partenera de viață a românului mort în Italia pe șantier: „Adio, iubirea mea! Odihnește-te în pace, îngerul meu”

Iubita românului care și-a pierdut viața la vârsta de 46 de ani, pe un șantier din Massa Carrara, a publicat pe Facebook o postare deosebit de emoționantă, în care își exprimă durerea și regretul pentru moartea partenerului său: „Dragostea mea, viața mea, sufletul meu, nu pot să cred, nu pot accepta că nu mai ești lângă mine”, a scris femeia îndurerată.

Marian Simulescu era din Târgoviște, județul Dâmbovița, avea doi copii și în prezent locuia la Massa Carrara, în Toscana.

Luni, 19 decembrie, în jurul orei 11:00, timp ce lucra la un acoperiș de pe un șantier situat la intersecția dintre via Pontremoli și viale Mattei, a căzut de la șase metri înălțime și a decedat în urma rănilor grave suferite.

Un accident de muncă dramatic, care a întristat toată comunitatea orașului toscan, unde românul era iubit și apreciat. Zeci de mesaje de condoleanțe și postări îi sunt dedicate pe rețelele de socializare, în care oamenii transmit condoleanțe familiei și își exprimă regretul pentru moartea conaționalului nostru.

Ana Maria, femeia cu care Marian era logodit, a publicat pe Facebook o imagine cu ei doi îmbrățișați și un text în care își exteriorizează durerea:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dragostea mea, viața mea, sufletul meu, nu pot să cred, nu pot accepta că nu mai ești lângă mine. Mi-ai luat toată viața cu a ta, nu mai pot, tăicuțu meu, iubirea mea, unde ești îngerul meu frumos, cui m-ai lăsat? Cui ne-ai lăsat tăicuțule, nu mai pot, nu mai am aer, cum trăiesc acum fără tine? Voi rămâne mereu a ta și numai a ta, iubirea mea, dragostea mea. Odihnă veșnică, îngerul meu păzitor!”

Autoritățile investighează cazul pentru a stabili dinamica exactă a accidentului de muncă și dacă erau respectate măsurile de siguranță. Șantierul a fost pus sub sechestru.

Conform La Nazione, Daniele Battistini, secretar general Feneal și Franco Borghini, secretar general al zonei Toscana de Nord de la sindicatul UIL, cer mai multe controale la locurile de muncă.

„O reiterăm cu fiecare ocazie: siguranța la locul de muncă este o bătălie socială pe care trebuie să o ducem cu toată puterea. Zona noastră este adesea afectată de accidente de muncă și din păcate, ceea ce s-a întâmplat astăzi (luni, 19 decembrie – n.r.) s-a dovedit a fi fatal.

Sectorul construcțiilor este expus dramatic la acest tip de urgență, înregistrând un procent și mai mare de accidente în ultimii ani din cauza sarcinilor și ritmurilor grele de muncă. Sunt necesare răspunsuri structurale pentru creșterea controalelor și implementarea activităților de prevenire și monitorizare în companii”.