Partenerul italian despre moartea Anicăi Panfile: „Nu cred că s-a sinucis! Sunt convins că a fost ucisă.”

La patru luni după ce Anica Panfile, o tânără româncă în vârstă de 31 de ani, a fost găsită moartă în Italia, partenerul ei italian rămâne neclintit în convingerea că ea a fost ucisă și nu s-a sinucis, așa cum se sugerează în ultimul timp. „Imposibil să-și fi luat viața!”, spune bărbatul despre femeia româncă, mamaă a patru copii.

Pe data de 21 mai, trupul neînsuflețit al Anicăi a fost găsit în zona râului Piave, localitatea Spresiano, provincia Treviso.

Luigino De Biase, partenerul femeii și tatăl celei mai mici fiice a acesteia, o descrie ca fiind o femeie cu un caracter puternic și a declarat că în zilele anterioare dispariției sale, Anica era fericită și liniștită. El insistă: „Să se fi sinucis? Imposibil. Sunt convins că a fost ucisă” Dar criminalul încă nu are un nume.”

În ceea ce privește investigația, un detaliu crucial lipsește – telefonul mobil al femeii, care nu a fost găsit. Acesta ar fi putut oferi informații esențiale privind persoanele cu care Anica a intrat în contact înainte de moarte.

Singurul suspect este un italian pe nume Franco Battaggia, în vârstă de 76 de ani, ultima persoană care, se pare, a văzut-o pe Anica. Battaggia are un trecut controversat și a fost condamnat anterior pentru omor.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de a lucra ca bucătăreasă la un cămin de bătrâni, Anica a lucrat pentru Franco Battaggia, la pescăria „El Tiburon” din Spresiano.

Cei doi s-ar fi întâlnit în ziua anterioară descoperirii corpului neînsuflețit al conaționalei noastre pentru anumite documente fiscale pe care italianul trebuia să i le dea Anicăi. Cu toate acestea, după ce românca a părăsit casa lui Battaggia, a dispărut fără urmă.

Battaggia a menționat că Anica i-ar fi solicitat un împrumut de 10.000 de euro și el i-ar fi dat doar jumătate. Partenerul femeii, însă, neagă cu vehemență presupusa problemă financiară, declarând că singura lor datorie era o factură în valoarea de circa 1.000 de euro.

Despre Anica, bărbatul cu care avea o relație și care acum vrea să știe adevărul despre ce anume i s-a întâmplat, spune că românca își iubea profund copiii.

El afirmă cu tărie că ceva teribil i s-a întâmplat „în acea zi blestemată de joi”, dar este sigur că nu a fost un act voluntar, de sinucidere, cu atât mai puțin unul în care să ascundă deliberat telefonul:

„Anica era o femeie puternică – spune partenerul româncei – imposibil să-și fi luat viața! Sunt sigur. Nu numai că și-a iubit la nebunie copiii, pe care nu i-ar fi abandonat niciodată așa, dar în zilele precedente morții sale a fost liniștită și fericită.

Am trăit o viață normală alcătuită din multe și mici bucurii. Nu știu ce s-a întâmplat în acea nenorocită zi de joi, dar sunt sigur de un lucru: cu siguranță i s-a întâmplat ceva groaznic. Nu a existat nicio sinucidere. În plus, să-și fi ascuns și telefonul mobil!

- Continuarea după publicitate -

Evident, în interiorul telefonului, ucigașul s-a gândit sau era sigur că s-ar fi putut găsi acel fir care ducea direct la el.

Dar au trecut patru luni și m-am săturat de situația asta. Vreau adevărul: pentru copii, pentru mamă. Dar mai presus de toate i-l datorăm Anicăi!”

Pe măsură ce investigația continuă, medicii legiști sunt pe cale să finalizeze raportul post-mortem, care va oferi mai multe răspunsuri cu privire la circumstanțele exacte ale morții.

- Continuarea după publicitate -

Indiferent de rezultatul investigației, speranța este că adevărul va fi descoperit și justiția va fi făcută pentru Anica și familia ei îndurerată.