Partenerul italian despre moartea Anicăi Panfile: „Nu cred că s-a sinucis! Sunt convins că a fost ucisă.”

La patru luni după ce Anica Panfile, o tânără româncă în vârstă de 31 de ani, a fost găsită moartă în Italia, partenerul ei italian rămâne neclintit în convingerea că ea a fost ucisă și nu s-a sinucis, așa cum se sugerează în ultimul timp. „Imposibil să-și fi luat viața!”, spune bărbatul despre femeia româncă, mamaă a patru copii.

Pe data de 21 mai, trupul neînsuflețit al Anicăi a fost găsit în zona râului Piave, localitatea Spresiano, provincia Treviso.

Luigino De Biase, partenerul femeii și tatăl celei mai mici fiice a acesteia, o descrie ca fiind o femeie cu un caracter puternic și a declarat că în zilele anterioare dispariției sale, Anica era fericită și liniștită. El insistă: „Să se fi sinucis? Imposibil. Sunt convins că a fost ucisă” Dar criminalul încă nu are un nume.”

În ceea ce privește investigația, un detaliu crucial lipsește – telefonul mobil al femeii, care nu a fost găsit. Acesta ar fi putut oferi informații esențiale privind persoanele cu care Anica a intrat în contact înainte de moarte.

Singurul suspect este un italian pe nume Franco Battaggia, în vârstă de 76 de ani, ultima persoană care, se pare, a văzut-o pe Anica. Battaggia are un trecut controversat și a fost condamnat anterior pentru omor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de a lucra ca bucătăreasă la un cămin de bătrâni, Anica a lucrat pentru Franco Battaggia, la pescăria „El Tiburon” din Spresiano.

Cei doi s-ar fi întâlnit în ziua anterioară descoperirii corpului neînsuflețit al conaționalei noastre pentru anumite documente fiscale pe care italianul trebuia să i le dea Anicăi. Cu toate acestea, după ce românca a părăsit casa lui Battaggia, a dispărut fără urmă.

Battaggia a menționat că Anica i-ar fi solicitat un împrumut de 10.000 de euro și el i-ar fi dat doar jumătate. Partenerul femeii, însă, neagă cu vehemență presupusa problemă financiară, declarând că singura lor datorie era o factură în valoarea de circa 1.000 de euro.

Despre Anica, bărbatul cu care avea o relație și care acum vrea să știe adevărul despre ce anume i s-a întâmplat, spune că românca își iubea profund copiii.

El afirmă cu tărie că ceva teribil i s-a întâmplat „în acea zi blestemată de joi”, dar este sigur că nu a fost un act voluntar, de sinucidere, cu atât mai puțin unul în care să ascundă deliberat telefonul:

„Anica era o femeie puternică – spune partenerul româncei – imposibil să-și fi luat viața! Sunt sigur. Nu numai că și-a iubit la nebunie copiii, pe care nu i-ar fi abandonat niciodată așa, dar în zilele precedente morții sale a fost liniștită și fericită.

Am trăit o viață normală alcătuită din multe și mici bucurii. Nu știu ce s-a întâmplat în acea nenorocită zi de joi, dar sunt sigur de un lucru: cu siguranță i s-a întâmplat ceva groaznic. Nu a existat nicio sinucidere. În plus, să-și fi ascuns și telefonul mobil!

Evident, în interiorul telefonului, ucigașul s-a gândit sau era sigur că s-ar fi putut găsi acel fir care ducea direct la el.

Dar au trecut patru luni și m-am săturat de situația asta. Vreau adevărul: pentru copii, pentru mamă. Dar mai presus de toate i-l datorăm Anicăi!”

Pe măsură ce investigația continuă, medicii legiști sunt pe cale să finalizeze raportul post-mortem, care va oferi mai multe răspunsuri cu privire la circumstanțele exacte ale morții.

Indiferent de rezultatul investigației, speranța este că adevărul va fi descoperit și justiția va fi făcută pentru Anica și familia ei îndurerată.