Participă la alegerile prezidențiale ca membru al secțiilor de vot organizate în Abruzzo, Campania, Lazio, Sardegna sau Umbria

Persoanele care doresc să participe ca membru într-o secție de votare din regiunile Abruzzo, Campania, Lazio, Sardegna sau Umbria, la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, se pot înscrie pe lista de persoane disponibile pentru a completa birourile secțiilor de votare din circumscripția Ambasadei României în Italia, se arată într-o postare publicată pe pagina Facebook a instituției diplomatice române.

Persoanele înscrise pe această listă vor fi contactate de preşedinţii acelor secţii de votare în care au rămas locuri disponibile după completarea cu membrii desemnaţi de partidele politice, conform prevederilor legislative.

Condiții pentru a deveni membru în biroul electoral al unei secții de votare:

  • Ești cetățean român cu drept de vot;
  • Nu ești membru al unui partid politic;
  • Nu ești urmărit penal, trimis în judecată sau condamnat penal;
  • Ești apt fizic și psihic să exercitezi atribuțiile specifice membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și/sau de operator de calculator.

Dacă ești interesat și dorești să contribui la activitatea birourilor secțiilor de votare, completează formularul de aici. Pentru a accesa formularul ai nevoie de un cont de Google.

Conform legii, o secţie de vot trebuie să aibă minim 3 membri şi maxim 9 membri (în cazuri deosebite, maxim 15 membri). Aceştia sunt preşedintele biroului secţiei de vot şi locţiitorul preşedintelui, împreună cu persoanele desemnate de partidele din România şi, acolo unde vor rămâne locuri disponibile, cu cetăţenii români înscrişi pe această listă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cadrul acestui scrutin votarea va avea loc în 3 zile consecutive cu posibilitatea reluării scrutinului pentru turul 2 cu alte 3 zile de votare. Primul tur va avea loc între 8-10 noiembrie, iar turul 2 între 22-24 noiembrie.

Participarea ca membru într-o secție de vot se plătește

Membrii care îndeplinesc atribuţiile ce revin operatorilor de calculator primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 380 lei, dar nu mai mult de 5 zile pentru fiecare tur de scrutin. Ceilalți membri ai birourilor electorale din secţiile de votare din străinătate primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 190 lei, dar nu mai mult de 5 zile pentru fiecare tur de scrutin.

Misiunea diplomatică/oficiul consular suportă cheltuielile privind transportul, cazarea și diurna pentru membrii birourilor electorale propuși de misiunea diplomatică/oficiul consular; aceste cheltuieli se suportă pentru cei care locuiesc într-o altă localitate decât cea în care este organizată secția de votare.

Distribuie acest articol