(P) Părul vopsit – reguli de îngrijire

Femeile moderne încearcă diferite modalități pentru a arăta frumos. Astfel, vopsirea părului a devenit o procedură destul de obișnuită, mai ales că pe lângă faptul că putem să ne schimbăm nuanța părului, de asemenea putem ascunde și culoarea gri a părului care ne trădează vârsta. Cum să păstrăm culoarea părului vopsit și să-l restabilim după procedurile nocive citiți în articol. Dar înainte de toate trebuie să optăm pentru o vopsea de păr care să se potrivească, și desigur nu uităm să facem testul pentru alergii, pentru a evita situațiile neplăcute. O gamă variată de vopsea pentru păr găsim în magazinul online https://makeup.ro/categorys/22813/

În primul rând alegem corect produsele de îngrijire a părului:

 1. Șampon și balsam fără sulfați – Dacă visați la o culoare strălucitoare și bogată, trebuie de utilizat un șampon și un balsam special pentru părul vopsit. Produsele specializate nu sunt doar un truc de marketing. Produsele etichetate „fără sulfat și alcool” protejează culoarea părului vopsit și îl îngrijesc. Aceste produse nu conțin ingrediente care deteriorează părul.
 2. Șampon cu nuanță violetă – Dacă părul vopsit este blond, atunci șamponul cu nuanță violetă este un produs must-have. Acesta neutralizează orice nuanțe de galben sau portocaliu care pot „păta” culoarea de bază în timp. Pentru a menține un blond perfect, asigurați-vă că includeți un astfel de șampon în rutina de îngrijire.
 3. Măști de păr cu proteine – Orice măști nutritive vor deveni aliați de încredere după procedura de vopsire a părului. Cu toate acestea, măștile proteice sunt cele care trebuie incluse în rutina de îngrijire. De asemenea puteți utiliza măști făcute în condiții de casă.
 4. Șampon uscat – Cu toții cunoaștem că spălarea frecventă a părului duce mai rapid la pierderea intensității culorii. Astfel, este recomandat ca să utilizăm între spălările obișnuite un șampon uscat. de preferință acesta trebuie să fie destinat special pentru nuanța părului. În plus produsul este o modalitate excelentă de reîmprospăta nuanța și aspectul firelor de păr.

Sfaturi pentru a menține nuanța părului cât mai mult timp posibil:

 1. Spălăm părul mai rar
  Spălarea părului în fiecare zi este principala greșeală în îngrijirea oricărui păr, inclusiv a celui vopsit. Nu numai că spălați uleiurile naturale care hidratează și păstrează culoarea părului, ci și spălați din nuanță de fiecare dată. Încercați să faceți acest lucru peste o zi sau chiar de 2-3 ori pe săptămână pentru a menține culoarea. Iar dacă părul este gras- utilizați șampon uscat.
 2. Spălați părul doar cu apă rece
  Chiar dacă uneori de dorim un duș sau o cadă fierbinte, acestea sunt foarte dăunătoare pentru nuanța părului vopsit. Apa fierbinte deschide cuticula firului de păr, astfel nuanța este spălată mult mai repede. Renunțați deci la apa fierbinte, și optați pentru dușuri răcoroase. Apa călduță va permite șamponului și balsamului să vă curățe părul fără a pierde din nuanță.
 3. Protecție solară
  Expunerea directă la soare și la razele ultraviolete dăunează atât părului cât și culorii acestuia. Soarele luminează în mod natural părul și descompune vopseaua. Fără o protecție adecvată, culoarea nu va dura mult, mai ales vara. Profesioniștii recomandă purtarea unei pălării și utilizarea regulată a produselor pentru păr cu SPF.
 4. Tunsoare regulată
  Dacă nu vă tundeți la fiecare 6-8 săptămâni, este timpul să începeți. După vopsire, părul pare mătăsos și strălucitor doar pentru prima dată, dar după două săptămâni apar vârfurile despicate. În acest caz, tunsorile obișnuite reprezintă o adevărată salvare pentru păr.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O podoabă capilară frumoasă este ceea la ce râvnim cu toate. Nu este imposibil de obținut dacă ținem cont de sfaturile specialiștilor și utilizăm produse de îngrijire potrivite.