Pasager beat și pus pe scandal, refuzat la îmbarcare pe un aeroport din România. Bărbatul a fost dus la secție și amendat

O intervenție în forță a polițiștilor de la Postul de Poliție Transporturi Aeriene de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost necesară joi seara pentru a evacua un pasager recalcitrant care a fost refuzat la îmbarcare din cauza stării sale de ebrietate și a comportamentului agresiv.

Bărbatul a ignorat faptul că poate fi interzis pe zborul pentru care avea bilet, în acest caz, ruta Suceava – Londra, relatează Monitorul de Suceava.

La ora 19.00 din seara zilei de miercuri, 26 iulie 2023, angajații de la Romanian Airport Services, compania responsabilă cu procesarea pasagerilor pe Aeroportul Suceava, au alertat polițiștii despre un bărbat care devenise agitat și scandalagiu în incinta aeroportului, ceea ce a dus la refuzul îmbarcării acestuia în cursa Wizz Air spre Londra.

Conform normelor în vigoare, companiile aeriene pot refuza îmbarcarea pasagerilor considerați cu un grad ridicat de risc.

În ciuda faptului că bărbatul de 54 de ani din Frătăuții Noi avea bilet, refuzul său de a accepta decizia companiei a dus la escaladarea situației.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii au intervenit după ce bărbatul a devenit agresiv verbal și a refuzat să prezinte un act de identitate. A fost necesară o intervenție în forță pentru a-l conduce pe individ la secția de poliție.

Bărbatul a primit amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru refuzul de a se legitima și provocarea unui scandal. În plus, compania Wizz Air i-a interzis călătoria cu avioanele sale.

Potrivit reglementărilor aeronautice, pasagerii care se află într-o stare evidentă de ebrietate sau care sunt recalcitranți și pot reprezenta un risc pentru siguranța zborului pot fi refuzați la îmbarcare.

Asemenea incidente au avut loc periodic la Aeroportul Suceava. Cei care au fost refuzați la îmbarcare au fost fie pasageri aflați într-o stare avansată de ebrietate și puși pe scandal, fie pasageri nemulțumiți care au escaladat situația, în loc să comunice într-un ton civilizat.

Companiile aeriene tratează cu seriozitate aceste cazuri, iar dacă un pasager devine agresiv în avion, se poate lua măsura imediată de întoarcere a avionului pe pistă.