Pasager blocat la îmbarcare în avion, avea un pistol ascuns într-o găină

Un bărbat a fost prins recent încercând să urce în avion cu un pistol ascuns într-o găină crudă, informează TSA (Administrația de Securitate a Transporturilor din SUA).

Ofițerii americani au publicat pe Instagram imagini cu găina și arma găsite în bagajul pasagerului înainte de îmbarcare și au început să facă glume pe seama acestei întâmplări.

Episodul s-a petrecut pe Aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood din Florida, în Statele Unite ale Americii.

Ajuns în zona de verificare a bagajelor din aeroport, bărbatul a fost reținut imediat de polițiști după ce scannerul cu raze X a detectat o armă ascunsă în bagajul pasagerului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterioare verificări au scos la iveală faptul că arma era învelită în niște ziare de hârtie și îndesată într-o găină crudă.

„Nu era nici măcar pe jumătate coaptă”, au glumit ofițerii TSA în postarea lor pe acest subiect, referindu-se la ideea avută de bărbat pentru a trece cu arma de controlul de securitate.

Oficialii americani nu au dat detalii despre pasagerul în cauză, dar de precizat este faptul că transportul armelor personale de foc nu sunt interzise în avioanele din SUA. Acestea trebuie însă să fie declarate și transportate în bagajele de cală, încuiate într-un container.

TSA a menționat că anul trecut a confiscat un număr record de arme de foc de la pasageri pe aeroporturile americane. Aproximativ 85% dintre armele confiscate erau încărcate cu muniție, a mai precizat agenția.