Un pasager a incendiat baia unui avion după ce a fumat o țigară în timpul zborului

Un bărbat care călătorea cu o aeronavă a companiei El Al în cursul zilei de vineri, 28 octombrie 2022, a incendiat fără baia avionului după ce a fumat o țigară pe ascuns.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui zbor care pornise de la Tel Aviv, Israel și se îndrepta spre Bangkok, Thailanda, relatează The Jerusalem Post.

Potrivit sursei citate, un pasager israelian, care a încercat să fumeze o țigară în toaleta aeronavei, a aruncat chiștocul în coșul de gunoi fără a se asigura că a fost stins complet.

Atât coșul de gunoi, cât și W.C.-ul au luat foc apoi și alarma anti-incendiu s-a declanșat, iar personalul de zbor a intrat imediat în alertă.

Din fericire, flăcările au fost stinse înainte să provoace o tragedie, iar avionul și-a putut continua zborul spre Thailanda, în ciuda faptului că se afla abia la jumătatea drumului.

„Un pasager al zborului spre Bagnkok a fost prins fumând în toaleta avionului și a existat teama că s-ar putea produce un incendiu în cabină. Echipajul de zbor și căpitanii au gestionat incidentul imediat și cu precauție folosind stingătoare de flăcări din dotare”, a transmis compania El Al într-un comunicat de presă.

Israelianul care a provocat incidentul însă nu a fost denunțat la autorități, dar riscă să fie dat în judecată de compania aeriană.

„Pasagerul a fost avertizat și problema a fost încredințată departamentului nostru legal pentru ulterioare examinări”, se mai precizează în comunicatul companiei.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol