Pasager oprit pe un aeroport din Italia, avea aur și bani nedeclarați

Un pasager care venea din Slovenia a fost oprit de polițiștii vamali pe Aeroportul „Antonio Canova” din Treviso, în timp ce se pregătea să îmbrace pe un zbor spre Saragozza (Spania).

Bărbatul transporta lingouri de aur în valoare totală de 300 de grame fără a avea declarația de export necesară, emisă de Unitatea de Informare Financiară a Băncii Italiei.

Pe lângă aur, bărbatul avea asupra sa și suma de 11.225 euro în numerar, fără a deține declarația vamală obligatorie pentru transferul de valută pentru sumele care depășesc 10.000 de euro.

Autoritățile vamale din Treviso, în colaborare cu Garda Financiară din cadrul Comandamentului Provincial, au efectuat această reținere în cadrul unui control comun destinat monitorizării traficului de aur și valută.

Lingourile de aur au fost confiscate, iar pasagerului i-a fost impusă o amendă administrativă variind între 10% și 40% din valoarea aurului, care se ridică la aproximativ 18.000 de euro, pentru nerespectarea reglementărilor de piață ale aurului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste reguli stipulează că orice persoană care deține sau transferă aur peste granițe sau efectuează tranzacții comerciale cu aur în Italia trebuie să declare operațiunea către Banca d’Italia, dacă valoarea acestuia depășește 12.500 de euro.

Suplimentar, i-a fost aplicată o amendă de 200 de euro pentru nedeclararea sumei de bani transportate, amendă pe care a plătit-o imediat.

Aceste măsuri vin în urma unor analize de risc efectuate de Oficiul Vamal din Treviso și Garda Financiară locală, care, în baza unui protocol de înțelegere semnat la Roma în aprilie 2023 pentru întărirea relațiilor de colaborare, supraveghează continuu traseele aeriene și fluxurile de pasageri.

Distribuie acest articol