Pasageră care a întârziat la îmbarcare, a încercat să oprească avionul pe pistă punându-se în fața lui

O femeie a pătruns pe pista de decolare și apoi s-a băgat sub un avion care se pregătea să-și ia zborul de pe Aeroportul Canberra din Australia în cursul zilei de miercuri, 1 noiembrie 2023, relatează site-ul australian news.com.au.

Potrivit sursei citate, ea a reușit să treacă de securitatea aeroportului și să alerge după o aeronavă QantasLink, care era programată să decoleze spre Adelaide.

Se pare că încerca să urce la bordul aeronavei, fiind surprinsă într-o înregistrare video în timp ce încerca să atragă atenția pilotului, înainte ca acesta să oprească motorul avionului pentru siguranța ei.

0a3fe2a34a87834c2a351f12f5373da0
Sursă foto: 9News.

Imaginile au arătat de asemenea cum individa se plimba sub avion în timp ce se afla pe pistă. Ea a fost reținută de Poliția Federală Australiană la ora 19:30 din aceeași zi.

Femeia a fost acuzată de două infracțiuni de deteriorare a proprietății, o infracțiune de intrare fără permisiune într-o zonă de securitate și una de posesie de o mică cantitate de substanțe interzise.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Simon Hales, un pasager care a fost martor la incident a descris situația ca fiind „bizara”.

„O doamnă care evident își ratase zborul a decis că încă ar putea să-l prindă. A trecut pe lângă personalul de la ușă și a alergat pe pistă până la avion”, a relatat el pe rețelele sociale.

„Stătea literalmente sub el, lângă roata din față. Din fericire, pilotul a fost avertizat sau a observat-o și a oprit motorul”, a mai precizat pasagerul.

Hales a menționat că „nimeni nu a oprit-o” în timp ce comitea actul periculos, o observație confirmată și de alt martor.

700-202311012132
Sursă foto: 9News.

„Oamenii păreau un pic nesiguri, nu păreau să știe ce să facă, asta a fost partea ciudată”, a spus Dennis Bilic pentru publicația 9News. „(Ne întrebam) ‘Oare o va opri cineva?’”

Zborurile de la Aeroportul Canberra au fost întârziate pentru câteva minute, după care toate operațiunile au revenit la normal ulterior incidentului.

Distribuie acest articol