Pasageră dată jos din avion înainte de decolare pentru că transpira prea mult. „Nu pot să cred cum am fost tratată”

O femeie susține că a fost dată jos din avion, după ce însoțitorii de bord au văzut-o că transpira abundent, informează Daily Mail.

Helen Taylor, originară din orașul britanic Chester-le-Street, urma să zboare împreună cu soțul ei, la data de 2 octombrie 2023, din Newcastle către Roma, capitala Italiei, pentru o scurtă vacanță.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, care se află în prezent la menopauză și are diabet de tip 2, părea să se simtă bine atunci când s-a îmbarcat pe zbor.

Cu toate acestea, în momentul în care s-a întors de la toaletă la locul ei, înainte de decolare, ea a început să se simtă amețită și să transpire.

Helen a presupus că acest lucru se datora reechilibrării nivelului de zahăr din sânge, deoarece mâncase pentru prima dată în acea zi cu puțin timp înainte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea a declarat pentru o publicație locală că a mai trecut printr-un astfel de episod și tot ce avea nevoie era „să stau jos, să beau un pahar cu apă și aș fi fost foarte bine”.

Însoțitorii de bord, însă, au devenit îngrijorați în legătură cu starea ei de sănătate după episodul de amețeală.

Echipajul cabinei se temea că pasagera nu mai este aptă pentru a călători cu avionul, unul dintre ei sugerând că femeia în vârstă de 56 de ani ar trebui să fie supusă unui control medical, conform celor declarate chiar de Helen.

Pasagera nemulțumită susține că, deși se simțea bine, echipajul de la bord a luat decizia de a o da jos din avion, făcând-o astfel să rateze vacanța mult așteptată.

Femeia a mai declarat și că însuși căpitanul a evaluat-o și a considerat că este aptă de călătorie, dat tot a aprobat decizia echipajului său de a o da jos din avion.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene Jet2, care opera zborul, a declarat pentru sursa citată:

„După ce a discutat cu medici specialiști din aviație, independenți, echipajul nostru bine pregătit a luat această decizie deoarece sănătatea, bunăstarea și siguranța clienților noștri sunt întotdeauna prioritatea noastră numărul unu”.

Femeia indignată spune însă că echipajul de cabină nu ar fi trebuit să poată lua o astfel de decizi și că ea și soțul ei au fost apoi conduși prin aeroport și obligați să predea cumpărăturile lor din duty-free.

Helen Taylor a afirmat de asemenea că cei doi au fost interogați de agenții de la Controlul de Frontieră după ce au fost dați jos de pe zbor.

„Nu am auzit niciodată ceva atât de ridicol în viața mea. Nu pot să cred cum am fost tratați. A fost absolut fără sens”, a spus ea.

Jet2 a confirmat între timp pentru presa locală că îi va rambursa clientei nemulțumite prețul vacanței.

Deși a fost iritată de incident, Helen a dezvăluit că ea și soțul ei sunt clienți fideli. Cei doi au planificat trei călătorii cu aceeași companie pentru anul următor.

Acest episod vine după ce pasagerii companiei British Airways, tot din Marea Britanie, au fost ținuți în interiorul unui avion timp de ore în șir, în ciuda temerilor de emanări toxice.

Pasagerii furioși au susținut că au fost ținuți împreună cu echipajul de cabină îmbrăcat în costume chimice timp de aproape două ore traumatizante.

A fost afirmat că avionul a fost oprit din cauza temerilor de o „posibilă contaminare” la bord, după ce patru persoane s-au îmbolnăvit.

Pompierii din Londra au fost chemați la fața locului în urma rapoartelor, dar au declarat că nu au fost detectate citiri chimice ridicate în interiorul aeronavei.