Pasageră oprită să urce în avion din cauza decolteului. „S-a prezentat la îmbarcare în costum de baie”

Compania aeriană spaniolă Vueling a fost amendată cu 28.000 de euro după ce a refuzat îmbarcarea unei pasagere din cauza unui body considerat prea decoltat.

Incidentul a avut loc în 2019, la îmbarcarea unui zbor de la Mallorca la Barcelona, iar sentința a fost dată în aceste zile.

Pasagera, a cărei vârstă nu a fost dezvăluită, a fost oprită de la îmbarcare de către personalul de la sol al companiei Vueling pe motiv că ținuta ei nu era potrivită pentru a călători cu avionul.

În urma acestui incident, femeia a intentat un proces împotriva companiei aeriene și a câștigat, relatează publicația Fanpage.

Asociația spaniolă pentru drepturile consumatorilor Facua a adus cazul în atenția Agenției Naționale de Securitate Aeriană (Aesa) și a denunțat comportamentul companiei Vueling față de clientă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Decizia finală a fost că refuzul companiei aeriene de a permite îmbarcarea pasagerei a încălcat normele naționale și europene privind condițiile de transport în aviația civilă.

Compania Vueling a susținut că femeia a manifestat un comportament „agresiv” și a subliniat:

„Condițiile de călătorie, aplicabile în mod egal atât bărbaților cât și femeilor, prevăd posibilitatea de a refuza îmbarcarea din motive comportamentale”.

La momentul incidentului, Vueling a declarat că pasagera s-a prezentat la îmbarcare „în costum de baie”.

„Nicio normă nu interzice expres admiterea pasagerilor pe baza vestimentației lor, atâta timp cât aceasta nu este contrară ordinii publice”, a declarat asociația pentru drepturile consumatorilor.