Pasageri dați jos din avion înainte de decolare din cauza mirosului corporal urât

O familie americană a avut parte de o experiență neplăcută la bordul unei aeronave aparținând companiei American Airlines.

Yossi Adler, împreună cu soția sa Jennie și fiica lor de un an și 7 luni, au fost debarcați din avion înainte de decolare fiind acuzați că emiteau un „miros corporal neplăcut”.

Incidentul, petrecut pe Aeroportul Internațional din Miami, a fost făcut public de familia Adler prin intermediul publicației DailyStar.

photo_2023-09-26_14-22-44
Yossi Adler cu soția Jennie și fetița lor. Sursa foto: Daily star

Bărbatul, un consultant de afaceri în vârstă de 36 de ani, a reacționat vehement la acuzații.

„Brusc, după ce am fost scoși din avion, în afara porților de îmbarcare, ne-au spus: Ne pare rău, domnule, dar unii pasageri s-au plâns de mirosul dumneavoastră și nu putem permite reembarcarea dvs.’”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, familia a adăugat că li s-ar fi refuzat chiar și returnarea bagajelor.

Compania aeriană American Airlines, într-un comunicat oficial, a relatat cele întâmplate

Potrivit companiei aeriene, familia Adler a fost debarcată din avion după ce mai mulți pasageri s-au plâns de „mirosul lor corporal”.

În încercarea de a calma situația, reprezentanții companiei a subliniat că familia a fost cazată la un hotel pe cheltuiala companiei pentru noaptea respectivă și au primit și tichete de masă. În plus, li s-a rezervat un alt zbor pentru a-și continua călătoria.

În trecut au existat mai multe cazuri în care unii pasageri au fost debarcați din avioane din cauza mirosului lor corporal

Aceste incidente sunt rare, dar când se întâmplă, ele adesea capătă o acoperire mediatizată amplă datorită naturii lor controversate. Iată câteva exemple:

Cazul din 2019 în Florida (SUA) – Un bărbat și fiul său au fost debarcați dintr-un zbor din cauza plângerilor pasagerilor cu privire la mirosul corporal. Bărbatul a susținut mai târziu că a fost discriminat.

Cazul din 2010 în Franța – Un pasager a fost debarcat dintr-un zbor efectuat de compania Air Méditerranée din Paris către Dublin după ce alți pasageri s-au plâns de mirosul lui. Se pare că mirosul era cauzat de transpirație, iar echipajul a considerat că mirosul este insuportabil pentru ceilalți pasageri.

Cazul din 2018 în Canada – O familie a fost debarcată dintr-un zbor al companiei Sunwing din Canada din cauza mirosului lor corporal. Compania aeriană a declarat că motivele debarcării au fost legate de pasagerii care s-au plâns.

Este important de menționat că aceste debarcări pot fi extrem de controversate.

În unele cazuri, pasagerii debarcați pot simți că sunt victime ale discriminării sau ale unui tratament nu tocmai corect, în timp ce companiile aeriene și alți pasageri pot simți că măsurile luate sunt justificate în numele confortului colectiv. În orice caz, aceste situații sunt dificile pentru toate părțile implicate.