Pasageri despăgubiți în Italia după ce zborul lor a întârziat mai mult de trei ore

Un zbor al companiei Ryanair de la Cagliari la Roma a întârziat cu trei ore, iar drept urmare 11 pasageri, care și-au cerut drepturile, au primit în aceste zile despăgubiri substanțiale.

Zborul a fost programat pe 22 martie 2022, atunci când acești pasageri au decis să petreacă câteva zile liniștite la Roma.

Din păcate, zborul efectuat de compania aeriană Ryanair Cagliari-Roma a avut în acea zi o întârziere de peste trei ore, schimbându-le astfel planurile.

Potrivit programării, aeronava trebuia să aterizeze pe aeroportul Ciampino din Roma la ora 12:20, dar a ajuns la destinație abia la 15:49, informează Leggo.

O întârziere semnificativă care a cauzat numeroase probleme pentru cei 11 pasageri și pentru celelalte persoane de la bord.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma acestui incident, „Giudice di Pace” (Judecătorul de Pace) din Cagliari a condamnat Ryanair la plata sumei de 2.750 euro pentru pasageri.

Un reprezentant de la ItaliaRimborso, firma care i-a reprezentat pe pasageri, a declarat:

„Judecătorul de pace din Cagliari a aplicat Regulamentul Comunitar 261/2004, care protejează pasagerii aerieni și în cazurile de întârziere. Dacă întârzierea depășește trei ore, pasagerii pot solicita compensații în bani. În acest caz particular, nu existau circumstanțe de grevă sau condiții meteo nefavorabile.”

Acest verdict subliniază drepturile pasagerilor în situații de întârziere și importanța acordării compensațiilor corespunzătoare.

Acesta vine pe fondul altor cazuri de întârziere semnificativă, inclusiv un zbor Milano-Dubai care a întârziat 19 ore, în care tatăl și fiica au primit 1.200 euro ca despăgubire.

Situația descrisă pune în lumină importanța cunoașterii și aplicării legilor privind drepturile pasagerilor, oferind astfel un nivel adecvat de protecție în situații neplăcute.

Într-o industrie în continuă creștere și cu un număr tot mai mare de călători, cazuri de acest gen subliniază nevoia unei transparențe și responsabilități din partea companiilor aeriene.