Pasageri din microbuzul lovit de tren: „Conducea doar cu coatele şi fetele se distrau, muzica la maxim”

«Era foarte agitat şoferul, vorbea tot timpul la telefon, conducea doar cu coatele şi fetele fumau, se distrau, muzica la maxim, nu au văzut, nu au auzit absolut nimic, au intrat prin barieră şi în momentul când au intrat toţi din microbuz au strigat „murim”.»

Este mărturia cutremurătoare a unei femei care se afla în microbuzul lovit de tren în jurul orei 21:00 din seara zilei de ieri, 15 aprilie 2019, în satul Bîlhacu din comuna C.A. Rosetti, județul Buzău, mărturie relatată de Digi24.ro.

„Băieţii din maşină au strigat, şi când au ajuns pe linie atunci a frânat. Fetele erau cu picioarele pe bord, au strigat băieţii să dea muzica mai încet, linişte şi nimic… El era concentrat într-o convorbire telefonică”, răspunde femeia atunci când reporterul Digi24 întreabă dacă nu a văzut nimeni că vine trenul.

Potrivit ziarului Adevărul, șoferul microbuzului este Viorel Linteanu, în vârstă de 51 de ani, fost polițist din județul Vrancea, care după pensionare a decis să devină șofer profesionist. Linteanu lucrează la o firmă care efectuează curse speciale, iar luni a preluat de la Oradea 15 persoane care se întorceau de la muncă din străinătate, din Germania și Franța.

Viorel Linteanu, șoferul microbuzului implicat în accident. Sursa foto: Adevărul.ro

„Câteva fetiţe care fac prostituţie în Franţa dansau cu picioarele pe bord. Asta făceau. Se întorceau cu peştii lor în ţară şi uite ce au făcut. Şoferul nu mai era atent la drum iar când au strigat băieţii din spate că, gata, murim, a fost prea târziu”, spune mama uneia dintre victimele accidentului din judeţul Buzău pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În microbuz se aflau atât adulți, cât și copii din Vrancea, Galați și Brăila, care s-au întors din străinătate pentru a petrece sărbătorile alături de cei dragi, dar viața unora dintre ei a fost curmată când au ajuns la acea trecere la nivel cu calea ferată din satul Bîlhacu. Un tren Inter Regio care circula pe ruta Galați – Bucureși a spulberat microbuzul, luând viața imediat a trei dintre pasageri, în timp ce un alt pasager a decedat mai târziu, la spital.

Două persoane dintre cele decedate în urma accidentului sunt din localitatea Nereju, județul Vrancea, un bărbat de 24 de ani și unul de 39 de ani. Celelalte două persoane decedate sunt o femeie 24 de ani și una de 68 de ani, ambele din Galați.

Autoritățile au întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Acesta se află acum în stare critică la Secția Terapie Intensivă de la spitalul din Buzău mai precizează sursa citată.

Distribuie acest articol