Pasagerii unui avion din Italia, terorizați după ce au primit poze horror și mesaj de moarte pe telefoane înainte de decolare

Un avion care urma să decoleze joi, 21 iulie 2022, la ora 18:30 de pe aeroportul Roma Fiumicino din capitala Italiei a decolat cu aproape două ore întârziere după ce un pasager a decis să facă o glumă nesărată pentru a speria ceilalți călători.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, avionul urma să decoleze spre orașul spaniol Alicante, dar cu câteva minute înainte de pornire, câțiva dintre cei 147 de călători aflați la bord au primit niște mesaje înfricoșătoare pe telefoanele mobile.

Mai exact, scrie sursa citată, unii dintre pasageri care dețineau un telefon marca iPhone au primit prin AirDrop, o funcție a acestor telefoane ce permite trimiterea de mesaje wireless între dispozitivele Apple, niște imagini horror cu un text îngrijorător asociat la ele.

Imaginile primite de călători. Foto: corriere.it

Textul începea cu un titlu în limba engleză, care îndemna „Wake Up Wake Up Wake Up” (tradus „trezește-te”), apoi cu un mesaj în limba amhară – limba oficială din Etiopia – în care erau redate următoarele cuvinte:

„Familia ta va sângera din cauza acțiunilor tale. Vei suferi o veșnicie pentru acțiunile tale. În curând vei fi singur, din cauza celor două moduri în care ai binecuvântat familia ta, care va sângera. Vor simți o durere eternă din cauza acțiunilor tale, lacrimile pe care le vor vărsa te vor seca și durerea pe care o vor simți va fi insuportabilă. În curând vei fi singur și familia ta va vărsa sânge din cauza acțiunilor tale…”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Mesajul în limba ahmară pe care pasagerii l-au primit. Foto: corriere.it

Evident că pasagerii s-au panicat și au înțeles imediat că cel are a trimis acest mesaj se află și el la bordul aeronavei, suspectând astfel prezența unui posibil atentator la bord.

După ce echipajul aeronavei a fost informat despre aceste mesaje primite, căpitanul a decis să suspende decolarea și a anunțat imediat forțele de ordine, iar polițiștii de frontieră au urcat în scurt timp la bord pentru a descoperi persoana care le-a expediat.

În scurt timp, agenții de poliție au descoperit că cel care a trimis mesajele horror era un tânăr spaniol, în vârstă de 18 ani, care avea chef de glume proaste. Băiatul a fost denunțat la autoritatea judiciară pentru procurarea unei alarme false și riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 luni sau o amendă între 10 și 516 euro, conform art. 658 din Codul Penal italian.

Zborul din Roma Fiumicino spre Alicante, operat de compania Vueling, a decolat apoi cu aproape două ore întârziere, fiind nevoit să decoleze la ora 20:22, în loc de 18:30, așa cum era prevăzut inițial.