Pasagerii unui zbor Italia – România în pericol de a fi infectați cu virusul care cauzează meningita

Un caz de meningită meningococică s-a înregistrat la Botoșani în aceste zile. Este vorba de o tânără română în vârstă de 16 ani care a călătorit cu avionul în ziua de 18 aprilie și care se întorcea în țară pentru a petrece sărbătorile de Paști, potrivit celor de la Hotnews. Cazul vine la câteva zile după ce o elevă a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București a murit în doar câteva ore din cauza bolii. DSP Botoşani a cerut lista călătorilor din data de 18 aprilie.

Meningita meningococică este forma fulminantă a bolii, care a ucis-o, săptămâna trecută, pe adolescenta de 18 ani din București în doar câteva ore.

„Avem o suspiciune în investigaţie, care nu face parte dintr-o comunitate locală. Este o persoană venită în vizită şi este în investigaţie. Este cetăţean român, dar nu este rezident în România, aşa că nu se pune problema unui focar local. Au fost identificaţi toţi contacţii, s-au luat toate măsurile necesare”, a afirmat medicul Irina Alecu, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Potrivit medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, adolescenta se află sub tratament cu antibiotice şi răspunde corespunzător la acesta.

Inspectorii Direcției Sanitare Publice au cerut autorităţilor sanitare din Uniunea Europeană să verifice dacă există şi alte cazuri de meningită în Italia. De asemenea, le-au recomandat tuturor călătorilor care au circulat cu avionul repsectiv să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat spital, dacă se simt rău.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Este de precizat că fata nu avea semne de boală în timpul călătoriei, precizează Digi24.

În prezent sunt şapte persoane cu care fata a intrat în contact direct – membrii familiei – și care au primit deja tratament preventiv.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul