Pasagerul unui avion a murit și alți 30 au fost răniți în urma unor turbulențe severe în zbor

Pasagerii și echipajul zborului SQ 321 al companiei aeriene Singapore Airlines, care făcea legătura între Londra, Marea Britanie și Singapore, au fost martorii unui incident grav, după ce avionul a fost afectat de turbulențe severe.

Din nefericire, o persoană a decedat și aproximativ 30 de pasageri au fost răniți în urma evenimentului care a avut loc în timp ce aeronava traversa Golful Bengal.

Avionul, un Boeing 777-300ER, transporta 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, conform declarațiilor companiei.

Din cauza intensității turbulențelor, avionul a fost nevoit să devieze și a aterizat de urgență la Bangkok la ora locală 15:45.

Datele de urmărire a zborului indică o cădere bruscă de aproximativ 2.000 de metri în doar câteva minute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Singapore Airlines a exprimat într-un comunicat condoleanțe pentru familia victimei și a informat că colaborează cu autoritățile thailandeze pentru a asigura asistență medicală necesară pasagerilor răniți.

De asemenea, o echipă suplimentară a fost trimisă la Bangkok pentru a oferi asistență.

Detaliile exacte ale incidentului sunt încă sub investigație, dar mărturiile pasagerilor arată că turbulențele au fost extrem de severe.

Dzafran Azmir, un student de 28 de ani, a relatat pentru Reuters că avionul a început să se încline brusc și să trepideze puternic înainte de a se prăbuși dramatic.

„Toți cei care erau așezați și nu purtau centura de siguranță au fost aruncați imediat în tavan”, a declarat el.