„Pașii Vieții” unei românce emigrată în Italia de peste 20 de ani. Anna Nuțu și cartea autobiografiei sale

Anna Nuţu, românca premiată în 2003 de autorităţile italiene pentru tablourile cusute la mână, îşi va prezenta autobiografia documentată în cartea „Paşii Vieţii”, vineri 12 ianuarie 2018. Evenimentul va avea loc în prestigioasa Sala de Conferinţe a Primăriei din Roma din Piazza del Campidoglio începând cu ora 16.00. Prezenţa Annei Nuţu la Campidoglio reprezintă un succes atât personal cât şi pentru comunitatea românească din Italia.

Autoarea Anna Nuţu a insistat ca prezentarea cărţii să fie bilingvă iar invitaţii vor vorbi atât în limba română cât şi în limba italiană. În pofida faptului că volumul “Paşii Vieţii” este un debut literar, Anna Nuţu este o artistă recunoscută de către autorităţile italiene încă din 2003, când a câştigat premiul „Vivere la Provincia”. Românca a fost singurul artist străin înscris în concurs alături de alţi 50 de participanţi italieni din Roma şi împrejurimi.

„Desăvârşirea artistică a Annei Nuţu a început cu creaţiile monotematice religioase, cu scene originale din viaţa lui Iisus Christos. Ele îmbină zeci de culori şi detalii cusute cu fir de aur şi argint. O parte din lucrări au fost expuse, în 2016, în Capela Salviati din Biserica San Gregorio al Celio din Roma. Un an mai târziu, Bazilica San Lorenzo Fuori le Mura a propus găzduirea a 72 de tablouri. Operele au fost admirate de turişti din întreaga lume care au scris zeci de pagini de impresii pozitive. Arta Annei Nuţu continuă să primească aprecieri din Argentina, Portugalia, Spania, Brazilia, Japonia”, potrivit jurnalistei Anca Mihai, care se va ocupa de organizarea evenimentului și citată de adevarul.ro.

Tocmai despre aceste obstacole vorbeşte Anna Nuţu în cartea „Paşii Vieţii” care va fi prezentată vineri, 12 ianuarie 2018, la Roma. Suferinţele cusute cu măiestrie pe chipul lui Christos au o inspiraţie reală despre care artista scrie cu limpezime sufletească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anna Nutu, originară din Mirceşti – Focşani (judeţul Vrancea), trăieşte în Italia de aproape 20 de ani unde a fondat asociaţia „Arte e Curiosita e non solo” pentru toţi tinerii „talentaţi şi îndrăgostiţi de frumos”. Chiar dacă este apreciată în Italia, ţara natală se regăseşte în orice acţiune, de la artă până la binefacere.